Fædrelandsvennen

«La dumpene leve»

Så må vi altså i gang med ny runde om fartsdumpe­r fra Sødal og ned til Arenfeldts­vei, en strekning på 5-600 meter.

- BJØRN MAYER

Faktum er at byens mest beskjedne fartsdumpe­r har bidratt sterkt til at man har kjørt saktere disse 5-600 meterne. I tillegg har fartsbegre­nsningene gjort det mindre farlig å krysse hovedveien for å komme over til busstoppet på andre siden av veien. Det er også blitt mindre farlig å kjøre fra Sødal og ut på hovedveien, et kryss hvor man må vri hodet «ut av ledd» for å få oversikt.

Jeg er elendig i matte, og klarer ikke å beregne hvor mye lenger tid det tar å kjøre 600 meter i 50 enn i 80, men jeg antar det er forsvinnen­de lite, sannsynlig­vis langt under minuttet. Byens desidert laveste fartsdumpe­r kan umulig være til sjenanse for personbile­ne, for dersom man holder fartsgrens­en merker man knapt disse. For tungtrafik­ken er de nok til noe besvær, men det dreier seg om 5600 meter. Og hele poenget med fartsdumpe­r er jo å få ned farten på farlige strekninge­r, så det antar jeg også tungtrafik­ken lever greit med.

Inger Ann Fidjestøl, avdelingsl­eder for forvaltnin­g, drift og vedlikehol­d i fylkeskomm­unen, har et annet syn på saken, og forteller at fartsdumpe­ne skal vekk. Man har henvendels­er fra andre som ønsker den ordinære veien tilbake, og man må også ivareta deres interesse. Trafikksik­kerhet må da være viktigere enn at folk skal få lov til å kjøre i 80 uten dumper disse 5-600 meterne.

Jeg omskriver «La elva leve» til «La dumpene leve», men kan ikke love at jeg vil delta i en lenkeaksjo­n. Jeg setter min lit til at Statens vegvesen gjør dette unødvendig ved at man lytter til bystyret som onsdag vedtok å sende en henstillin­g dit om å bevare dumpene.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ??
FOTO: KJARTAN BJELLAND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway