Fædrelandsvennen

– Tok to måneder før jeg fikk utb

Nysignerin­gen Sindre Osestad (23) så for seg å slå sammen godt vær med en flott fotballkar­riere i Floriana FC på Malta. Han fikk kun en av delene.

- KRISTIANSA­ND TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no

– Klubben hadde økonomiske utfordring­er. I tillegg funket det dårlig fotballmes­sig. Det var rett og slett en dårlig match, så da det åpnet seg en mulighet for å komme til Start var det bare å terminere kontrakten og avslutte oppholdet, forteller Sindre Osestad til Fædrelands­vennen.

Den 23 år gamle midtbanesp­illeren fra Vigeland er tilbake i Start - fem år etter at han forlot klubbens utviklings­avdeling for å få sjansen til å spille førstelags­fotball.

Siden har han de siste årene vært innom Fram Larvik og Grorud, før han etter nedrykket til 2.

divisjon med Grorud i fjor tok et utradisjon­elt valg. På nyåret skrev han nemlig under for Floriana FC på Malta.

Kun fem kamper inn i oppholdet på Malta, valgte han imidlertid å terminere kontrakten og komme tilbake til Start. Nå åpner han opp om sitt utradisjon­elle valg og hvorfor ting ikke gikk helt etter planen på Malta.

– Jeg har jo en steingal agent. Jeg var skadet de siste tre månedene av fjoråret, som endte med at vi rykket ned med Grorud. Agenten min tok kontakt med nesten alle klubber på de to øverste nivåene i Norge, men interessen var lav, innleder han - og legger til:

– Både meg og agenten visste at jeg trengte å spille fotball, så da interessen kom fra Malta valgte vi å teste det ut og gi det et forsøk.

FORSINKET UTBETALING

Floriana FC er en av de største klubbene på Malta. Klubben har vunnet toppserien hele 26 ganger, og vant serien sist for tre år siden. Osestad fikk imidlertid se en helt annen side av klubben, enn det han hadde sett for seg.

– Det tok to måneder før jeg fikk utbetalt min første lønn. Da tenkte jeg «OK, det kan ikke være sånn». Fotball er jo jobben min. Jeg fikk pengene mine til slutt, men da jeg fikk høre om Start-interessen ville jeg heller komme hjem igjen, sier han - som spilte sin siste kamp på Malta senest 11. mars.

– Kom det noe godt ut av oppholdet på Malta?

– Ja, det var 20 grader og sol. Det passer en sørlending veldig bra, svarer han og ler.

– Det var kult å få oppleve en ny kultur, og jeg møtte mange fine folk der nede.

FÅ UT POTENSIALE­T

20 grader og sol får han nok ikke hver dag i Kristiansa­nd, men nå har han omsider fått muligheten til å spille for klubben i sitt hjerte igjen, og det under en trener som også tidligere har forsøkt å hente ham.

– Da han spilte for Fram Larvik, prøvde vi å hente ham til Åsane. Han endte heller opp i Grorud. Der var det to spillere som stakk seg ut: Sindre Osestad og Fabian Østigård Ness. Nå har vi fått begge til Start, sier trener Sindre Tjelmeland, som mener at Osestad har et uforløst potensial som spiller.

– Vi synes han er en spiller som nesten har fått ut det han er god for. Han har veldig mye mer å vise enn det han har fått ut til nå, og vi har vist tidligere at vi har et miljø her som kan hjelpe spillere med å få det til, sier han.

Jeg har jo en steingal agent. Jeg var skadet de siste tre månedene av fjoråret, som endte med at vi rykket ned med Grorud. Agenten min tok kontakt med nesten alle klubber på de to øverste nivåene i Norge, men interessen var lav. SINDE OSESTAD

– BURDE FÅTT SJANSEN

Osestad selv er tydelig på at motivasjon­en er stor for å få det til i Start, spesielt etter å ha tatt den «kjipe» veien ut av klubben i 2018.

– Jeg følte på den tiden at Start ikke så de unge talentene som var i klubben. Vi ble litt glemt da Start En Drøm-prosjektet kom inn, for plutselig skulle det hentes inn spillere fra alle andre steder, sier Osestad - som var en del av det spennende 1999-kullet i klubben med blant andre Fredrik Kristensen Dahl (Strømsgods­et), Peter Reinhardse­n (Sarpsborg 08) og Sander Sjøkvist (Start).

– Jeg følte at jeg var god nok, og at jeg burde fått sjansen. Jeg var 18 år på den tiden og fikk ikke engang trene med Start, så da tenkte jeg at jeg bare måtte prøve lykken andre steder.

– Hvor sterkt er ønsket om å lykkes i Start?

– Så stort som det får blitt. Rett og slett.

 ?? ??
 ?? FOTO: IK START ?? Denne uka ble Sindre Osestad Start-spiller igjen.
FOTO: IK START Denne uka ble Sindre Osestad Start-spiller igjen.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Sindre Osestad (t.v.) og Rolf Daniel Vikstøl er tilbake i Start. For Osestad skjer det fem år etter at han forlot klubben for å realisere drømmen om å bli profesjone­ll fotballspi­ller.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Sindre Osestad (t.v.) og Rolf Daniel Vikstøl er tilbake i Start. For Osestad skjer det fem år etter at han forlot klubben for å realisere drømmen om å bli profesjone­ll fotballspi­ller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway