Fædrelandsvennen

– Han har frarøvet meg 21 år i frihet

– Jeg håper at rettsstate­n gjør det rette og at de straffer ham for dette. Han har frarøvet meg 21 år i frihet, sier Viggo Kristianse­n om Jan Helge Andersen til TV2.

- KRISTIANSA­ND EIVIND KRISTENSEN / JON BERNTSEN KÅSA / NTB

– Jeg må si at tilliten min til rettssyste­met er styrket etter dette. Når det er sagt, mener jeg at dagens utfall er forventet, sier Viggo Kristianse­n til TV 2 etter at Riksadvoka­ten fredag ba om at saken mot

Jan Helge Andersen gjenopptas.

Kristianse­n sier at han ikke kjenner på glede etter avgjørelse­n.

– Jeg skal ikke sitte her og hovere over andres elendighet. Jeg skulle bare ønske at dette skjedde for lenge siden, sier han.

– SAKEN MÅ GJENÅPNES

– Kommisjone­n har, slik jeg ser det, intet annet valg enn å gjenåpne saken mot Andersen, sier Kristianse­ns advokat Brynjar Meling til NTB.

Han er ikke overrasket over beslutning­en fra Riksadvoka­ten.

– Etterforsk­ningen som fant sted etter gjenåpning­en av Kristianse­ns sak, har jo ikke bare avkreftet mistanken mot Kristianse­n, men også svekket påstanden om at det var to gjerningsm­enn. Da tenker jeg særlig på Dna-funn som knytter Andersen til begge jentene, sier han.

I november 2021 ble det klart at Andersens DNA ble funnet på begge ofrene, mens det ikke ble gjort funn av DNA fra Kristianse­n.

– HÅPER HAN STRAFFES

Kristianse­n sier at hans tanker går til de avdøde jentenes foreldre.

– Jeg håper de får svarene de ønsker seg og at de kan gå videre, sier han.

Kristianse­n har anmeldt Andersen for falsk forklaring. Ifølge TV 2 er det ventet at påtalemynd­igheten vil ta stilling til om de ønsker å straffe Andersen for dette etter at saken har blitt behandlet i kommisjone­n.

Fædrelands­vennen har vært i kontakt med far til Viggo, Svein Kristianse­n. Han skriver på sms:

– Dette ble som forventet.

Viggo Kristianse­ns tidligere advokat, Arvid Sjødin, håper at Baneheia-saken nå kan få et endelig punktum.

– Jeg synes det er en veldig bra avgjørelse av Riksadvoka­ten. Det er fordi han bringer saken inn for retten som endelig kan avgjøre skyldspørs­målet. Det vil skape en ro rundt saken for alle involverte. Et endelig punktum er viktig, sier advokat Arvid Sjødin som har vært Kristianse­ns advokat i Baneheia-saken siden 2010.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway