Fædrelandsvennen

Klesbutikk­en gjør comeback i Markens

For seks år siden forlot klesbutikk­en Noa Noa Kristiansa­nd. Men etter at Ganni takket for seg, tar de over sine gamle lokaler.

- KRISTIANSA­ND ALEKSANDRA KOSALKA

– Vi er heldige som får samme lokalet som før, midt i smørøyet, sier Tine Charlotte Rusten.

Hun skal være daglig leder for Noa Noas nye butikk i Markens gate. Klesmerket drev en butikk i samme lokale frem til 2017. Rusten er svært fornøyd med at butikken, som skal selge dame- og barneklær, samt tilbehør, igjen skal være synlig i bybildet.

Denne gleden deler gårdeier Brit Liv Kambo. Etter en periode med midlertidi­ge løsninger får nemlig første etasje i Det hvite hus i Markens gate 29 en fast leietaker.

– Jeg tror de vil passe godt i omgivelsen­e, sier Kambo.

Noa Noa jobber nå med siste finpuss i det 80 kvadratmet­er store lokalet.

– De var i disse lokalene for seks år siden, og vi merker at de kjenner det nesten bedre enn oss, ler Kambo.

EKSPANDERE­R

Rusten forteller at grunnen til gjenåpning­en er at selskapet skal ekspandere og opprette flere fysiske butikker i hele Norge. Hun vil foreløpig ikke røpe noe om hvor butikkene skal dukke opp.

Foreløpig kommer Noa Noa til å ha en bemanning på fem personer. At det florerer av klesbutikk­er i Markens gate skremmer ikke Tine Charlotte Rusten.

– Jeg tenker at dette er en fin og sunn konkurrans­e. Vårt butikkkons­ept passer bra i sentrum, og kan være med på å løfte kjøpekraft­en.

FERDIG MED Å EKSPERIMEN­TERE

I desember flyttet klesbutikk­en Ganni ut av Det hvite hus etter fem år med drift. Ifølge Liv Brit Kambo gikk det ikke bra nok med butikken i Kristiansa­nd.

Løsningen ble da en midlertidi­g butikk med møbelkonse­ptet Lille danske. Den Mandal-baserte forretning­en delte lokalet med ulike kunstnere.

– Det gikk ganske bra, faktisk, sier Kambo.

– Vi har fått mange tanker om den type butikkmode­ll der flere aktører deler og er samlet. Vi hadde flere interessan­te aktører som kunne flytte inn.

Hun utelukker ikke at hun vil eksperimen­tere med løsningen ved en senere anledning.

– Men det å ligge så sentralt i Markens krever en del av butikken, sier hun.

Også Unni Mesel i Næringsmeg­leren, som har medvirket i prosessen, er fornøyd med utviklinge­n.

– Vi er alltid veldig glade for at anerkjente aktører ønsker å etablere seg i Kristiansa­nd. Dette forsterker en allerede god butikkmiks og bidrar ytterliger­e til et levende bysentrum.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Det har var en del utskiftnin­g i Det hvite hus sitt første etasje i det siste.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Det har var en del utskiftnin­g i Det hvite hus sitt første etasje i det siste.
 ?? FOTO: ALEKSANDRA KOSALKA ?? Gårdeier Liv Brit Kambo og Noa Noa Kristiansa­nd sin daglig leder, Tine Charlotte Rusten.
FOTO: ALEKSANDRA KOSALKA Gårdeier Liv Brit Kambo og Noa Noa Kristiansa­nd sin daglig leder, Tine Charlotte Rusten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway