Fædrelandsvennen

– Det er helt fantastisk å være m Med på

For sjette år på rad skal det deles ut gullmedalj­er i Aquarama når Byåsen kommer på besøk søndag. For Martine Kårigstad Andersen (20) og seks andre spillere blir det seriegull for første gang.

- KRISTIANSA­ND TEKST: SONDRE RØHMEN

– Det er veldig gøy. Først var det NM, og nå er det seriegull. Det er utrolig gøy å være med på, sier Martine Kårigstad Andersen (20).

Hun ble for noen uker siden seriemeste­r i håndball for første gang, og på søndag får hun og lagvenninn­ene det synlige beviset på at Vipers for sjette år på rad er Norges beste håndballag.

Kristiansa­ndsjenta kom hjem til Vipers før denne sesongen, etter å ha spilt i Follo. Hun er en av syv spillere som får sitt første seriemeste­rskap for Vipers. De andre er Katarina Jezic, Anna Vyakhireva, Julie Stokkendal Poulsen, Sofie Börjesson, Oceane SercienUgo­lin og Jamina Roberts.

– DE MÅ SETTE PRIS PÅ DET

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad er godt vant med å vinne titler. Som Larvik-trener vant han hele ti seriemeste­rskap og åtte cup-titler. Han oppfordrer jentene til å feire skikkelig.

– Jeg sier at de må være flinkere enn meg til å feire titlene og glede seg over det. Det er viktig at de setter pris på det, sier han.

Han gleder seg til å få gullet i hånda, og tror det blir en fin markering, selv om det ikke blir en stor fest.

– Vi har jo hatt gullet i lomma en stund nå, så det blir ikke noen stor feiring, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad og legger til:

– Det blir nok en hyggelig markering, så håper vi at vi får en god kamp.

KAN BLI FULLSATT

Klubbens daglig leder, Per Geir Løvstad, opplyser at de har solgt godt med billetter til kampen og håper på fullt hus. Tilskuerka­pasiteten i Aquarama er på omtrent 1700.

– Vi har hatt en kampanje der barn og voksne i sin klubbdrakt får rabatterte billetter. Vi har solgt nesten 1500 billetter, og vi håper å få fylt opp Aquarama, sier han.

På kampen kommer generalsek­retær i Norges håndballfo­rbund, Erik Langerud, for å dele ut gullmedalj­er. Han er imponert over Vipers' dominans i den norske håndballen de siste sesongene.

– De er et fantastisk lag. Det de gjør i Norge og internasjo­nalt er fantastisk bra for dem, men også for norsk håndball.

Vi har jo hatt gullet i lomma en stund nå, så det blir ikke noen stor feiring. OLE GUSTAV GJEKSTAD, Viperstren­er

HOLDER FOKUSET PÅ KAMPEN

Kampen får en spesiell ramme.

Det er nemlig første gang Vipers møter Byåsen siden de møttes i semifinale­n i cupen for en måned siden. Da kom Vipers’ salgs- og markedssje­f Christer Paulsen i fokus, etter å ha skrevet sjikaneren­de meldinger på Facebook rettet mot egne spillere, dommeren og Byåsens keeper. Per Geir Løvstad har tidligere sagt til Fædrelands­vennen at Paulsen ikke vil være til stede på kampen.

Langerud opplyser at det har ikke blitt planlagt noe møte mellom forbundet og Vipers i forbindels­e med saken.

– Det er jo en litt spesiell ramme, med den bakgrunnen som er. Men jeg har ingen andre planer enn å dele ut gullmedalj­er, se en god håndballka­mp og hylle Vipers. For det fortjener de, avslutter han.

– Vi har hatt kontakt med de i forkant og har blitt enige om at dette er en helt ordinær håndballka­mp og at vi ikke gjør noe mer med saken i forbindels­e med kampen, sier Per Geir Løvstad i Vipers.

KAN VINNE ALLE SERIEKAMPE­NE SINE

Nå har klubben spilt 57 seriekampe­r på rad uten tap. Vinner Vipers de to siste kampene sine, har de vunnet alle seriekampe­ne denne sesongen. Det er det bare Larvik (12 ganger) og Vestar (1 gang) som har klart før.

Vipers vant alle kampene sine i sesongen 2019/2020, men da ble sesongen avbrutt halvveis på grunn av pandemien. Gjekstad sier at det ikke betyr all verdens å vinne de to siste kampene.

– Skal vi tenke sånn, kan det føre til at vi blir redde for å tape eller at vi ikke slipper til de yngre spillerne. Men det ville jo vært artig å klare det, selvfølgel­ig. Så vi skal gå for det, sier han.

Andersen sier at de norske kampene er minst like viktige, selv om fokuset vil ligge litt på Champions League-kvartfinal­en som venter i slutten av april.

– De må vinnes de kampene også, så jeg føler at alle er like påskrudde i alle kamper. Så har vi svingt litt i serien, men det har gått bra.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Martine Kårigstad Andersen er en av syv spillere som får sitt første seriegull på søndag. – Det er utrolig gøy å være med på, sier 20-åringen.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Martine Kårigstad Andersen er en av syv spillere som får sitt første seriegull på søndag. – Det er utrolig gøy å være med på, sier 20-åringen.
 ?? ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad oppfordrer spillerne sine til å feire gullet skikkelig. Her er han i samtale med assistentt­rener Tomas Hlavaty, som tar over som hovedtrene­r for Gjekstad etter sesongen.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad oppfordrer spillerne sine til å feire gullet skikkelig. Her er han i samtale med assistentt­rener Tomas Hlavaty, som tar over som hovedtrene­r for Gjekstad etter sesongen.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Klubbens daglig leder, Per Geir Løvstad, opplyser at de har solgt godt med billetter til kampen og håper på fullt hus.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Klubbens daglig leder, Per Geir Løvstad, opplyser at de har solgt godt med billetter til kampen og håper på fullt hus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway