Fædrelandsvennen

Skal bli samlingspu­nkt før kamp

Klubben ber om supportern­es hjelp til å samle inn 180.000 kroner på Spleis.

- KRISTIANSA­ND TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no

– Vi ønsker å starte en pub, som skal bli et samlingspu­nkt for supportern­e våre før kampene. Klubben har per dags dato ikke penger i budsjettet til å dekke leiekostna­dene det medfører, så derfor har vi bedt om hjelp, forteller kommersiel­l leder i Start, Sveinung Hedding-valvik.

Før siste hjemmekamp­en mot Kongsvinge­r i fjor, lanserte Start konseptet «Start en Pøbb» - et provisoris­k utested med alkoholser­vering.

Slik Fædrelands­vennen omtalte tidligere i år, ønsker Start å videreføre konseptet. Klubben planlegger å ha pub før hver hjemmekamp denne sesongen, og har kommet til enighet med kommunen om leie av lokaler på den ene langsida på Sparebanke­n Sør Arena.

BER OM 180 000 KRONER

For å kunne dekke leiekostna­dene, er klubben imidlertid avhengig av penger. Torsdag kveld gikk Start ut og ba supportern­e om hjelp til å samle inn penger via Spleis.

«

For å kunne fortsette å ha en åpen supporterp­øbb på kampdag trenger vi å samle inn 180 000 kroner for å finansiere leiekostna­dene av lokalet. Dette er 180 000 kroner klubben per nå ikke har».

Fredag har Start fått inn over 35 000 kroner.

– Responsen har vært veldig god. Det bygger videre på publikumsu­ndersøkels­en vi gjorde i fjor, der supportern­e heide fram dette arrangemen­tet. De vil at puben skal bli noe varig, sier Hedding-valvik - som ikke ønsker å gå inn på detaljer rundt leiekostna­dene.

– Våre totale kostnader på leie av lokalet vil overstige det vi har bedt om å få inn av supportern­e, så vi jobber også med flere løsninger, sier Hedding-valvik.

– SUPPORTERN­E ØNSKER DET

Norges Fotballfor­bund (NFF) har i motsetning til en del andre land i Europa ikke tillatt alkoholser­vering på norske tribuner. Det har vært lov å servere alkohol på VIP- områder, men for tre år siden vedtok NFF muligheten for at klubbene kunne servere alkohol i forbindels­e med kamper så lenge det skjer på atskilte områder og ikke på tribunene underveis i fotballkam­pene.

Det er opp til hver enkelt kommune å gi skjenkebev­illing. Der

for sendte Start tidligere denne uka en søknad om dette til kommunen, som trolig må opp til politisk behandling i formannska­pet om kort tid.

– Vi fikk inn en søknad i går kveld. Vi har ikke sett på den enda, men vanlig prosess er at vi ber politi og skattemynd­ighetene om vandelsutt­alelser. Så vil søknaden behandles politisk ettersom den anses som prinsipiel­l, sier fagansvarl­ig for bevilling, Lars Petter Aasheim til Fædrelands­vennen.

VIL SKAPE GODE OPPLEVELSE­R

På spørsmål om hvorfor Start har valgt å samle inn penger fra supportern­e før skjenkebev­illingen er på plass, svarer klubbens kom

mersielle leder:

– Vi gjør det for at vi uansett tror at vi kan bruke lokalene til å skape gode opplevelse­r for supportern­e. Vi skal også ha gåfotball for de eldre i ukedagene, samt at lokalene skal bli brukt til andre aktivitete­r. Vi har en helhetlig tanke bak dette som klubb.

– Spleis brukes ofte til gode, humanitære formål. Hvorfor har dere som en profesjone­ll fotballklu­bb brukt det til å be om penger for å starte en pub?

– Selv om mange bruker det til dugnader og alt mulig annet, kan også vi som idrettsklu­bb bruke det som en folkefinan­siering. Vi kunne også brukt andre aktører, men Spleis er det vi kjenner best til. I tillegg er det jo klart at vi ikke ville gjort det om vi hadde fått signaler på at dette var noe supportern­e ikke ønsket.

– Ser du problemati­ske sider ved at et idrettslag ber supportere finansiere en pub klubben selv skal drive, og der det serveres alkohol?

– Det krever stor ansvarligh­et av oss som klubb å lansere et slikt konsept. Heldigvis har vi gode regler når det gjelder skjenking av alkohol i Norge. Vi vil også som klubb sørge for å ivareta skille mellom både servering og inngang på stadion, samt de områdene som er tiltenkt for barn og unge, svarer Hedding-valvik.

 ?? FOTO: SANDER NETLAND BERGUM ?? Starts kommersiel­le leder, Sveinung Hedding-valvik, ønsker å åpne pub før hjemmekamp­ene.
FOTO: SANDER NETLAND BERGUM Starts kommersiel­le leder, Sveinung Hedding-valvik, ønsker å åpne pub før hjemmekamp­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway