Fædrelandsvennen

Lavpriskje­de leverer flere hundre millioner i overskudd

Pengene fortsetter å renne inn i lavpriskje­den Normal, som nok en gang leverte overskudd på flere hundre millioner.

- KRISTIANSA­ND ANDERS HOLTET

Nå har omsetninge­n i Norge rundet tre milliarder.

Det går frem i årsregnska­pet til kjeden, som leverer såkalt avvikende regnskapså­r. Derfor gjelder tallene for perioden 1. august i fjor til 31. juli i år.

På fem år har omsetninge­n tidoblet seg for lavpriskje­den i Norge. I forrige regnskapså­r økte den til 3,25 milliarder kroner, opp over 30 prosent fra året før.

Resultaten­e har også fulgt etter. De to siste årene har Normal levert et samlet resultat før skatt på 671 millioner kroner. Det siste året endte det på 334 millioner kroner, omtrent likt som året før.

KRONA PÅVIRKER

Fædrelands­vennen lyktes ikke å komme i kontakt med administre­rende direktør i Normal Norge, Thomas Harsvik, lørdag. Men til Dagens Næringsliv, som omtalte regnskapet først, sa han:

– Vi deler ikke detaljer, men er veldig fornøyd med den organiske veksten også. Det er litt av grunnen til at vi etablerer så mange butikker som vi gjør. Vi merker noe kannibalis­ering, men totalt sett er det tosifret organisk vekst.

Ifølge årsregnska­pet hadde de i sommer 155 butikker i Norge med 2500 ansatte. Selskapet åpnet 34 nye butikker det siste året.

«Vi er fornøyde med årets resultat. Vi forventer fortsatt at markedssit­uasjonen vil være utformet inn i det nye regnskapså­ret», skriver de i sitt årsregnska­p.

– EKSTREMT FORNØYD

Han forteller også at Normal har merket kronesvekk­elsen godt, som også påvirker resultatet.

– Gitt omstendigh­etene er jeg ekstremt fornøyd med resultatet, sier han til DN.

Han forteller videre at de har planer om å åpne ytterliger­e butikker.

– Vi kan ikke vokse inn i himmelen med antall butikker, men jeg mener at vi fortsatt har noen år igjen med bra etablering­stakt.

Det er de Kristiansa­nd-bosatte Jesper Dønnestad Brandt og Michael Eeg som er gründere av Normal-kjeden i Norge. Gründerne er nå ute av selskapet, som i dag eies hundre prosent av danske eiere. Selskapet er registrert i Kristiansa­nd, hvor de også har tre butikker.

 ?? FOTO: ARKIVFOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Thomas Harsvik kan smile etter nok et godt år i sjefsstole­n for Normal i Norge.
FOTO: ARKIVFOTO: JACOB J. BUCHARD Thomas Harsvik kan smile etter nok et godt år i sjefsstole­n for Normal i Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway