Fædrelandsvennen

Fryser prisene på over 1000 varer

Den nye Rema-sjefen, Christian Hoel, vil bryte det gamle systemet i dagligvare­bransjen. Derfor fryser han prisene på 1000 varer fra 1. januar til 1. april.

- OSLO MARITA E. VALVIK, AFTENPOSTE­N / E24.NO

Melk, ost, ferdigmat, fryste grønnsaker, vaskemidle­r, pålegg ... Varer i nær sagt alle kategorier er med i Christian Hoels plan.

– Vi tar dyrtiden på alvor, sier Hoel, som tidligere har jobbet i Rimi og Extra.

I mai begynte han i Rema for å lære seg selskapet som tidligere var hans argeste konkurrent fra innsiden.

1. januar overtok han skuta og skal samarbeide tett med de 675 kjøpmennen­e som driver butikkene som utgjør Rema 1000.

– Nå merker vi at mange av våre kunder sliter økonomisk. Strøm, renter og andre kostnader har økt. Da skal vi gjøre vårt for å ikke legge stein til byrden, sier Hoel og fortsetter:

– Vi vil være forutsigba­re og gjøre det billigst mulig for folk. Derfor innfører vi prisfrys. Det betyr at prisen på over 1000 varer ikke skal gå opp frem til april. Prisene kan bare stå stille eller gå ned, sier han.

Fra oktober 2022 til oktober 2023 har matprisene økt med 8,5 prosent, ifølge Statistisk sentralbyr­å. Prisene på mat blir trukket frem nesten hver måned som en av de største årsakene til at prisvekste­n i Norge har vært så høy. Prisvekste­n har vært opp mot 2,5 prosent på en måned i året som har gått, ifølge SSB.

Etter at Kiwi 1. februar sjokkerte alle med å «Prislås» på en rekke av sine varer, sa Rema 1000 at de ønsket seg bort fra de to prisjuster­ingene hvert år.

Dagligvare­kjedene har i tillegg til mindre prisjuster­inger, hvert år siden 1990-tallet hatt et eget system overfor leverandør­ene. Det gir leverandør­ene en mulighet til å justere sine priser overfor butikkjede­ne, to ganger i året.

– Vi skal vekk fra disse avtalene. Det er til det beste for kundene, sier Hoel.

 ?? FOTO: OLAV OLSEN, AFTENPOSTE­N ?? Christan Hoel er ny sjef i Rema 1000 fra 1. januar.
FOTO: OLAV OLSEN, AFTENPOSTE­N Christan Hoel er ny sjef i Rema 1000 fra 1. januar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway