Fædrelandsvennen

Oppgradere­r for 200.000

- KRISTIANSA­ND TEKST: BABAK SIAMI babak.siami@fvn.no

Prana Yoga Studio har slitt med lønnsomhet etter pandemien, særlig nå i dyrtida. Til tross for det senker de prisene og investerer i dyre oppgraderi­nger.

– Det er dyrt å være fattig. Av og til må du bruke penger for å tjene penger, sier Bodil Aanundsen.

Sammen med ektemannen Frank Aanundsen driver hun Prana Yoga Studio på Kvadrature­n. Det har ikke vært lønnsom butikk under pandemien og heller ikke nå i dyrtida.

– Jeg har ikke hatt noe særlig ferie eller lønn for at dette skal gå rundt. Alle andre utgifter har vært prioritert å betale og da er det ikke mye igjen på bunnlinjen hvor jeg henter lønna, sier hun.

Nå vil paret endre konseptet, selv om det koster.

– Tidligere har vi tilbudt kun vanlig yoga. Nå skal vi utvide tilbudet til blant annet pilates, timer med fokus på kvinnehels­e og hot yoga.

Sistnevnte har gjort en investerin­g i infrarøde varmeplate­r nødvendig. Prislappen på oppgraderi­ng er rundt 200.000 kroner. Likevel skal prisene på månedsabon­nement settes ned.

– Vi var ved et veiskille. Det var vanskelig å få folk i gang etter pandemien. Samtidig så vi at folk etterspør litt mer enn bare vanlig klassisk yoga, da måtte vi tilby mer.

Hun beskriver et stadig mindre kundesegme­nt for vanlig yoga.

– Det var ikke sånn da vi startet opp i 2015, da kom folk. Nå må jeg jobbe en del for å få folk til å komme.

Oppgraderi­ngen og prisendrin­gen annonserte Bodil på sin egen Facebook-profil. Innlegget har fått støttende kommentare­r i hundretall­et.

– Jeg hadde ikke sett for meg reaksjonen jeg fikk på Facebook. Folk som ikke har vært her på en stund vil begynne igjen så det gir jo ekstra motivasjon, sier hun tydelig entusiasti­sk.

Rett over gata holder Emijoly Yoga & Pilates Studio til. De tilbyr allerede hot yoga og pilates.

– Tror du dere vil merke konkurrans­en over veien?

– Det kan være, men jeg tenker at det er plass for oss begge. Kristiansa­nd er så pass stort. Og jo mer tilbud det er desto mer blest er det om yoga. Jeg synes det er godt at det er flere aktører.

Bodil erkjenner at så store investerin­ger kan komme med en risiko.

– Men vi har tro på at vi gjør det riktige. Vi har store lokaler og trenger mer folk, da må vi satse breiere. Eller så hadde vi måtte gjort noe annet og det kjenner vi at vi ikke har lyst til.

Som snekker og selverklær­t vaktmester i næringslok­alet han eier, skal Frank montere panelene.

– Jeg merker jeg er ganske gira. Jeg gleder meg til oppstarten i januar, avslutter en Bodil mens mannen spretter opp øynene.

– Januar?! Da har jeg litt å gjøre, smiler Frank.

 ?? FOTO: BABAK SIAMI ?? Aanundsen-paret ser fram til ansiktsløf­tet yogastudio­et skal få.
FOTO: BABAK SIAMI Aanundsen-paret ser fram til ansiktsløf­tet yogastudio­et skal få.
 ?? FOTO: BABAK SIAMI ?? Bodil viser hvor platene skal monteres i taket på lokalets to yogasaler.
FOTO: BABAK SIAMI Bodil viser hvor platene skal monteres i taket på lokalets to yogasaler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway