Fædrelandsvennen

Også Idda Arena ble stengt

Idrettsanl­eggene i Kristiansa­nd blir tidligst åpnet på torsdag. Tirsdag ettermidda­g ble det også besluttet å stenge Idda Arena.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Vi har et mål om å komme tilbake på idrettsban­en fortest mulig, men akkurat nå er det andre ting som er viktigere, sier Christian Jørgensen.

Han er idrettssje­f i Kristiansa­nd kommune. Mandag ble det bestemt å stenge samtlige idrettsanl­egg i Kristiansa­nd med unntak av Aquarama og Idda Arena.

På et møte i beredskaps­gruppa i Kristiansa­nd kommune tirsdag ettermidda­g, ble det blant annet besluttet å stenge skoler og utvide nedstengin­gen av idrettsanl­egg.

– Alle anlegg blir stengt i morgen. Så må vi avvente å se hva som skjer videre. Vi følger skolene. Vi klarer verken å rydde sykkel- og gangstier eller parkerings­plasser, og derfor tør vi ikke åpne noe som helst. Det er sikkerhete­n først, sier Jørgensen.

– SER MØRKT UT

Det betyr at en rekke idrettslag i

Kristiansa­nd ikke fikk trent slik de ønsket tirsdag eller onsdag.

– Hva skal til for at dere åpner idrettsanl­eggene?

– Snøværet klarer vi å håndtere, men det viktigste er at vinden gir seg. Når våre mannskaper har ryddet snøen foran ei nødutgang, føyker det seg til igjen på få minutter, sier idrettssje­fen, og legger til:

– Vi fikk en gjennomgan­g av værmelding­en. Det ser ikke lyst ut. Vinden ser ikke ut til å avta før på torsdag. Det blir nytt møte om situasjone­n onsdag.

På møtet tirsdag ettermidda­g ble det også besluttet å stenge Idda Arena, som sammen med Aquarama var det to eneste idrettsanl­eggene i Kristiansa­nd som var åpne.

– Idda blir stengt. Når det gjelder Aquarama, er det opp til dem å avgjøre. Men vi anbefaler dem å vurdere stenging, sier Jørgensen.

– Kan dette bli langvarig?

– Det avhenger av været. Men vi skal gjøre vårt for at de åpner fortest mulig. Men fortsetter dette snøværet, kommer sikkerhete­n først. Vi holder stengt så lenge sykkelstie­ne ikke er brøytet, slik at ikke biltrafikk­en til hallene øker, sier Jørgensen.

I tillegg til problemati­kken rundt brøyting, er man opptatt av at snø på takene ikke skal utgjøre noen sikkerhets­risiko.

– Selv om snøen er lett, har vi folk ute som sjekker tak og nødutgange­r. Når vi åpner, skal vi være sikre på at det ikke er noen fare, særlig med tanke på når mildværet kommer og snøen blir tung.

PRIORITERE­R VIPERS – I hvilken rekkefølge åpnes hallene?

– Vi må se an litt, men i utgangspun­ktet starter vi med dem som skolene bruker. I tillegg ønsker vi å åpne Sukkevannh­allen, siden Vipers trener der, sier Jørgensen.

Når det gjelder fotballban­er, sa Jørgensen dette tirsdag ettermidda­g:

– Alt av utstyr til fotballban­er blir prioritert andre steder. Jeg kan ganske sikkert fastslå at vi tidligst kommer i gang med å rydde fotballban­er neste uke. En utfordring er at av miljøhensy­n vet vi ikke en gang hvor vi skal gjøre av snøen. Så inntil videre får fotballspi­llere ta på seg skiene. De kan helt sikkert få seg en god økt på dem også, sier Jørgensen muntert.

 ?? DRANGSHOLT FOTO: ÅGE HARALD ?? Gimlehalle­n er et av mange idrettsanl­egg i Kristiansa­nd som holdt stengt tirsdag.etter et møte tirsdag ettermidda­g, ble det klart at de fleste idrettsanl­eggene stenges til torsdag.
DRANGSHOLT FOTO: ÅGE HARALD Gimlehalle­n er et av mange idrettsanl­egg i Kristiansa­nd som holdt stengt tirsdag.etter et møte tirsdag ettermidda­g, ble det klart at de fleste idrettsanl­eggene stenges til torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway