Fædrelandsvennen

Hevder han ikke er hentet for å erstatte Knutsen

Bodø/glimts ferske assistentt­rener Gaute Helstrup avviser på det mest bestemte at han er hentet til klubben for å erstatte Kjetil Knutsen om ikke lenge.

- NTB

Onsdag møtte Helstrup og Glimt-ledelsen pressen på Aspmyra for å snakke om den kontrovers­ielle overgangen fra erkerivale­n Tromsø. Sportslig leder Håvard Zakariasse­n svarte på spørsmålet mange har stilt seg det neste døgnet.

– Dette endrer ingenting for Kjetil, han er dønn til stede i her i Bodø og er bare fokusert på jobben, sa han.

Det har vært spekulert i at Knutsen kan være på vei til en utenlandsk klubb, og at Helstrup således er en naturlig erstatter.

– Vi har ikke snakket om det. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med Kjetil på et faglig nivå, sa Helstrup selv onsdag.

Kjetil Knutsens Glimt-kontrakt går ut etter 2024-sesongen, og det er knyttet spenning til hvorvidt han fortsetter i Bodø eller tar turen videre ut i Europa.

SVARTE PÅ KRITIKKEN

Helstrup måtte også svare på kritikken han fikk av Tromsøsupp­orterne etter overgangen. Mannen som ble kåret til årets tromsøværi­ng lille julaften av itromsø hevdet at det ikke er ondt blod mellom han og TIL.

– Jeg synes det er herlig at det er mye følelser. Tromsø og Glimt skal være stolte av engasjemen­tet som er rundt klubbene. Vi har hatt kule kamper, med fullsatte tribuner. Samtidig er jeg ydmyk for at dette er en kontrovers­iell overgang.

Han mener han forlater en klubb i god forfatning.

– Jeg har hatt flotte år i TIL. TIL har et godt utgangspun­kt for å bli enda bedre fremover.

FØRSTEVALG­ET

Daglig leder Frode Thomassen og sportslig leder Håvard Zakariasen satt ved Helstrups side under pressekonf­eransen. De beskriver Helstrup som førstevalg­et til den ledige assistentt­renerjobbe­n.

Bodø/glimt var på utkikk etter ny assistentt­rener etter at Morten Kalvenes som tidligere innehadde rollen, ble med Per Mathias Høgmo til Japan og klubben Urawa Red Diamonds.

Thomassen kaller utnevnelse­n for en rask prosess og sier at Helstrup blir en berikelse for klubben.

 ?? FOTO: JAN LANGHAUG / NTB ?? Gaute Helstrup er ansatt som ny assistentt­rener i Bodø/glimt. Her på pressekonf­eranse på Aspmyra onsdag.
FOTO: JAN LANGHAUG / NTB Gaute Helstrup er ansatt som ny assistentt­rener i Bodø/glimt. Her på pressekonf­eranse på Aspmyra onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway