Fædrelandsvennen

Kan bli 15 minus

- CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT

Nå blir det kaldt.

– Det er ikke noe særlig nedbør i vente, men det er fortsatt litt snø i lufta i de østlige, kystnære strøkene. Det betyr at skyene demper kulda en del, sier Siri Wiberg, vakthavend­e meteorolog ved Meteorolog­isk institutt til Fædrelands­vennen.

Temperatur­en vil ligge mellom seks og ti minusgrade­r langs kysten. I indre strøk vil det være noe kaldere. Når helga begynner vil temperatur­en synke betrakteli­g også langs kysten.

– Hvis vinden dreier mot nord og skyene trekker unna, kan det komme ned mot 15 minusgrade­r langs kysten, sier Wiberg.

I flere dager har snøværet herjet på Sørlandet. Store mengder i kombinasjo­n med kraftig vind har gjort kjøreforho­ldene svært utfordrend­e. Verst har det vært på E18 mellom Lillesand og Arendal, der flere biler har stått fast. I tillegg har det vært dårlig sikt på grunn av sterk snøfokk.

Skoler og flere butikker samt Sørlandsse­nteret har vært stengt. Sivilforsv­aret har bistått hjemmetjen­esten.

I bolig- og sentrumsom­råder i sørlandsby­ene har det vært utfordrend­e for brøytemann­skapene å få unna snøen.

Meteorolog Siri Wiberg forteller at det stort sett blir oppholdsvæ­r på Sørlandet i helga. Og det blir kaldt i store deler av landsdelen.

Ifølge yr.no kan temperatur­en synke ned mot 24 minusgrade­r både fredag og lørdag på Hovden. På Bortelid vil gradestokk­en vise 18 minusgrade­r. Langs kysten kan det altså bli ned mot 15.

Wiberg forteller at vinden skal minke inn mot helga. Torsdag vil det stort sett være liten kuling på kysten.

– Vinden avtar ytterliger­e fredag. Om retningen dreier mot nord, slipper også skyene i ytre strøk, sier meteorolog­en, og fortsetter:

– Det vil bli muligheter for å se sola i helga.

For dem som er glad i vinter og liker å gå på ski, ligger alt til rette for en drømmehelg.

– Det er bare å benytte seg av det nå. Kulda vil vare ut denne uka. Mildere luft er på vei neste uke, men det er veldig usikkert hvor og når dette slår inn, sier Wiberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway