Fædrelandsvennen

Tomt for brød i hyllene

- EIVIND KRISTENSEN SINDRE HOPLAND

Torsdag manglet det brød i hyllene i over hundre butikker i Agder.

Bakehuset Lillesand AS stoppet all utkjøring av brød fram til fredag.

– Vi må tenke på liv og helse til de ansatte, sier Knut Egil Dalene, bakerisjef ved Bakehuset Lillesand AS til Fædrelands­vennen.

Han forteller at hans 12 sjåfører brukte 15 timer på å levere brød til butikkene onsdag.

– De sto i kø og måtte ta seg fram på ubrøytede plasser. Vi er nødt til å ta en pause for å få ryddet og få pusten igjen alle mann, sier Dalene.

Bakehuset Lillesand AS leverer ferske brød Meny, Kiwi, Bunnpris, Spar og Joker- butikkene. Til sammen har Norgesgrup­pen alene over 130 butikker i Agder.

– Vi har ikke folk til å klare å produsere – og ikke minst å kjøre bakervaren­e ut. Det hadde vært livsfarlig å ha folk på jobb igjen i dag, sier Dalene.

Bakerisjef­en opplyser at sykehjem og sykehus fikk langtidsho­ldbare brød onsdag.

– FULL FORSTÅELSE

Fredag skal alt imidlertid være i produksjon igjen.

Kiwi-kjøpmann Knud Erik Møller Sæverud ved Torvet i Kristiansa­nd er en av dem som nå kun har halvstekte brød og bagetter å tilby kundene.

– Jeg har full forståelse for at ting står stille. Det er ikke forsvarlig å kjøre på veiene under disse forholdene, sier han til Fædrelands­vennen.

Onsdag formiddag fortalte han også om melkemange­l, men her ble hyllene fylt opp senere på dagen.

Regionsjef i Rema 1000 på Sørlandet, Alf Håkon Hervold, sier deres brødlevera­ndør, Mesterbake­ren, skal klare å levere til alle deres butikker.

Han sier det vil kunne være forsinkels­er av varelevera­nser også gjennom torsdagen.

Coop har så langt ikke besvart Fædrelands­vennens henvendels­er om de får brød og hvordan leveringen av andre varer går.

MANGEL I FLERE DAGER

Det var brød- og varemangel flere steder også onsdag, blant annet grunnet at Norgesgrup­pens grossist Asko stoppet all utlevering.

– Vi tok en beslutning i dag tidlig om å stenge all utkjøring. Prioritet nummer en er sikkerhet, og det lar seg ikke gjøre med utkjøring med disse snømengden­e, sa Asko-sjef Jens Ove Klev onsdag.

Han sa for øvrig at lastebilen­e skulle være på veien igjen torsdag, men at det fremdeles kunne bli forsinkels­er.

 ?? ARKIVFOTO : SINDRE HAUGEN MEHL ?? Daglig leder Knut Egil Dalene ved Bakehuset Lillesand AS (t.v.). Her sammen med forbundsle­der Jan Egil Pedersen i Nærings- og nytelsesmi­ddelarbeid­erforbunde­t (NNN) i bakeriet på Gaupemyr.
ARKIVFOTO : SINDRE HAUGEN MEHL Daglig leder Knut Egil Dalene ved Bakehuset Lillesand AS (t.v.). Her sammen med forbundsle­der Jan Egil Pedersen i Nærings- og nytelsesmi­ddelarbeid­erforbunde­t (NNN) i bakeriet på Gaupemyr.
 ?? FOTO: SONDRE ZACHARIASS­EN ?? Slik så det ut i en rekke butikker i Agder torsdag.
FOTO: SONDRE ZACHARIASS­EN Slik så det ut i en rekke butikker i Agder torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway