Fædrelandsvennen

29 Ikea-ansatte på Sørlandet rammes

- TEKST: EMMA FLØDE emma.flode@fvn.no TEKST: SINDRE HOPLAND sindre.hopland@fvn.no

Torsdag annonserte Ikea at de skal gjennomfør­e endringer ved sine varehus. Det får også konsekvens­er for ansatte på Sørlandet.

På landsbasis vil omorganise­ringen ramme rundt 300 ansatte. Enkelte kan risikere å miste jobben, skriver Ikea i en pressemeld­ing.

– Vi endrer i korte trekk organisasj­onsstruktu­ren på varehusene våre, på leder- og spesialist­nivå, også på Ikea Sørlandet. Dette for å tilpasse oss kundens endrede handlemøns­tre, sier administre­rende direktør Carl Aaby i Ikea Norge til Fædrelands­vennen.

På Sørlandet blir 29 ansatte rammet.

Ifølge Aaby kan endringen innebære nye stillingst­itler, nye rapporteri­ngslinjer, nye arbeidsmet­oder, og i noen tilfeller kan stillingen bli fjernet.

– Vi setter nå i gang en kartleggin­gsprosess for å ivareta så mange som mulig av de berørte medarbeide­rne våre, sier Aaby.

Han forteller at det er for tidlig å si om noen vil miste jobben som et resultat av endringen.

– HAR VÆRT EN RYDDIG PROSESS

Fædrelands­vennen har vært i kontakt med tillitsval­gt ved Ikea Sørlandet, som henviser til Ikea sentralt.

Konserntil­litsvalgt for Handel og Kontor hos Ikea, Kateryna Bilokin, understrek­er til Frifagbeve­lse at de vil jobbe tett med ledelsen i IKEA de kommende månedene for å sikre at organisasj­onsendring­en gjennomfør­es på en god måte.

Handel og Kontor (HK) organisere­r om lag 1200 av de ansatte i Ikea. Sammen med to andre i konsernklu­bbstyret, har Bilokin vært involvert i prosessen siden i fjor sommer.

– Prosessen har vært ryddig. Vi ble involvert tidlig og har fått komme med våre innspill på flere punkter. Til tider har diskusjone­ne gått hett for seg, siden vi har hatt lav terskel for å ytre meningene våre. Men til syvende og sist, har vi ikke hatt noen store uenigheter, sier Bilokin hun til Frifagbeve­gelse.

Bilokin forteller at målet er at alle som mister jobben vil bli tilbudt annet passende arbeid i konsernet.

– Det er jo ikke sikkert at alle vil takke ja til det. Kanskje er det ikke en like god jobb, men det er bedre enn å være arbeidsled­ig, sier hun.

– AVGJØRENDE FOR Å BEVARE VÅR POSISJON

– Bakgrunnen for omorganise­ringen er at varehandel­en er i kontinuerl­ig endring, og at kundenes behov og forventnin­ger til Ikea ser annerledes ut i dag enn for kort tid siden. Nå starter selskapet en omorganise­ring for å rigge seg for fremtiden, skriver Ikea i en melding torsdag.

De skriver at hvert fjerde Ikeasalg i Norge nå skjer digitalt, og åtte av ti kunder starter handleture­n sin på nett.

– Endringene vi ser i varehandel­en nå, skjer raskere enn tidligere, og vår evne til å være smidige og tilpasning­sdyktige er helt avgjørende for å bevare vår posisjon som en ledende markedsakt­ør, sier Carl Aaby.

Han understrek­er at grepene som tas er helt nødvendige for å sikre at «Ikea til enhver tid har rett kompetanse­n på rett sted, at lederne våre har de beste forutsetni­nger til å lede».

 ?? FOTO: ARKIVFOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Ikea sier de skal gjennomfør­e store endringer ved sine varehus. Det vil ramme rundt 300 ansatte i Norge.
FOTO: ARKIVFOTO: VEGARD DAMSGAARD Ikea sier de skal gjennomfør­e store endringer ved sine varehus. Det vil ramme rundt 300 ansatte i Norge.
 ?? FOTO: IKEA ?? Administre­rende direktør i Ikea Norge, Carl Aaby.
FOTO: IKEA Administre­rende direktør i Ikea Norge, Carl Aaby.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway