Fædrelandsvennen

– Spennende og fremadstor­m

Molde-duoen Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad har hatt stor suksess på Færøyene. Nå er de ønsket av Start.

-

– Jeg tror dette kan være en perfekt match for Start. Får de begge to, får de et par som jobber utrolig godt sammen. Et godt, spennende og fremadstor­mende trenerteam, sier Trond Hustad, sportslede­r i Romsdals Budstikke, lokalavise­n i Molde, til Fædrelands­vennen.

Som Fædrelands­vennen avslørte på nett torsdag morgen, tyder mye på at Sindre Tjelmeland­s dager som Start-trener er talte. Partene er i sluttforha­ndlinger.

Samtidig har klubben jobbet med å få inn Klaksvik-trener Magne Hoseth som hans erstatter, sammen med hans assistent Daniel Berg Hestad.

Hoseth har ett år igjen av kontrakten med Klaksvik, og allerede i november ble dialogen mellom Start og Hoseth vedrørende en potensiell jobb som hovedtrene­r etablert.

Det skal haste for Start å lande Hoseth som ny hovedtrene­r. Han skal etter planen starte opp igjen med treninger på Klaksvik kommende mandag. Til TV 2 sier hans rådgiver, Sverre Mauseth, følgende:

– Magne forholder seg til kontrakten han har med Klaksvík, og at han tar med seg hele familien dit førstkomme­nde søndag, sier han.

I Klaksvik har Hoseth, med Berg Hestad ved sin side, hatt stor suksess i den færøyske klubben. De vant hjemlig serie i 2023, og nådde et sensasjone­lt gruppespil­l i UEFA Conference League.

– Det er tydelig at de har lært mye på Færøyene. De har nærmest hatt totalansva­ret for en hel klubb, med sport, sponsorer og media. Om Hoseth skal til Start, tror jeg han vil ha mye ansvar også der, sier Hustad.

STORE NAVN

De to er store fotballnav­n i Molde. Daniel Berg Hestad har rekorden for flest kamper i Eliteserie­n gjennom tidene.

– Han er kanskje den største av de alle i Molde-historien. Han har flest kamper for klubben og kalles bare legenden. Hoseth har også et stort, stort navn i byen. En spiller som reiste ut tidligere, men som ble trykket til brystet av Moldefanse­n, forklarer Hustad.

De to tok forskjelli­ge trenerveie­r etter at karrierene som spillere var over.

Hoseth ble raskt assistentt­rener for Christian Michelsen i Kristiansu­nd, før han reiste til Færøyene for å ta over Klaksvik i januar i fjor.

Berg Hestad har vært i ungdomsavd­elingen til Molde, og tok to Nm-gull med juniorlage­t før han reiste til Klaksvik med Hoseth.

– De ulike på noen vis, og like på andre. Magne er hovedtrene­ren og liker å ha ansvar. Han har store ambisjoner som trener. Daniel liker seg mer i bakgrunnen, og har i bunn en enorm lidenskap for spillet. Likheten er den enorme vinnervilj­en, forklarer Hustad.

– IMPONERT

Tidligere Bryne- spiller Rogvi Baldvinsso­n, som har over 50 landskampe­r for Færøyene, har fulgt Hoseth og Hestad tett i Klaksvik. Han er i likhet med Hustad imponert over jobben trenerduoe­n har gjort i Færøyene.

– Det er veldig imponerend­e det de har fått til. Magne skapte tidlig et godt inntrykk hos spillerne grunnet sin væremåte. Han var lærevillig, god til å kommuniser­e og imponerte med måten han tenkte fotball på.

– Det var rett og slett klaff med en gang. De har vunnet alt, og spesielt i Europa skal de ha mye av æren for at de tok det neste steget, fortsetter Baldvinsso­n, som selv har lagt opp.

– Hva slags fotball står de for?

– I starten spilte de en slags 3–5–2-formasjon, og fikk en del kritikk for at de ikke scoret nok mål. Så la de om til en 3–4–3-formasjon, og spesielt i Europa har de imponert. De har vært bunnsolide defensivt, jobbet steinhardt som et kollektiv og vært livsfarlig­e på kontringer. Etter min mening har de spilt en perfekt fotball både med og uten ball, sier den tidligere Bryne-spilleren.

Han sier at han har stor sans for Tjelmeland, og er usikker på om et trenerskif­te vil løse Starts problemer. Likevel er han tydelig på at Start får inn to meget dyktige trenere dersom de klarer å dra Hoseth og Hestad i land.

– Hvis det nå skulle bli sånn at Sindre forsvinner, så får de inn to veldig flinke og gode trenere. Så er jo spørsmålet om det er trener man skal skifte i Start, eller om roten stikker enda dypere enn det, sier han.

 ?? FOTO: STIG B.HANSEN, AFTENPOSTE­N ?? Magne Hoseth (t.h) og Daniel Berg Hestad fotografer­t på Færøyene i august.
FOTO: STIG B.HANSEN, AFTENPOSTE­N Magne Hoseth (t.h) og Daniel Berg Hestad fotografer­t på Færøyene i august.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway