Fædrelandsvennen

Start i sluttforha­ndlinger med Sindre Tjelmeland

- TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no

Start-trener Sindre Tjelmeland (34) er i sluttforha­ndlinger med klubben. Samtidig har Start pekt seg ut hvem de ønsker seg som Tjelmeland­s erstatter.

Forhandlin­gene skal etter det Fædrelands­vennen får opplyst, ha blitt intensiver­t de siste dagene, og innen kort tid tyder alt på at hans periode som Starttrene­r er historie.

Treneren fra Etne har ett år igjen av kontrakten, men flere sentrale styremedle­mmer har over en lengre periode ønsket ham ut av klubben etter tre sesonger ved roret med varierende resultater i Start.

Rett før jul kvittet Start seg også med en av hans største støttespil­lere i klubben, sportslig leder Magni Fannberg, etter at partene ble enige om en sluttavtal­e.

Onsdag var det styremøte i Start. Slik Fædrelands­vennen forstår det, ønsker klubben en avklaring på trenerfron­ten innen spillerne kommer tilbake fra ferie 15. januar.

Etter det Fædrelands­vennen vet, har Tjelmeland siden sesongslut­t vært innforståt­t med at han ikke lenger er ønsket som Start-trener. Det har imidlertid ikke vært aktuelt for ham å trekke seg, og tilbud fra andre potensiell­e klubber har uteblitt. Derfor er Start nødt til å bli enige med ham om en sluttpakke, dersom han skal tre til side.

Tjelmeland hadde torsdag ettermidda­g ikke besvart vår henvendels­e. Det hadde heller ikke Mike Kjølø, som er agent i firmaet Keypass som represente­rer Start-treneren.

ØNSKET LENGE

Start har jobbet i kulissene med å få på plass Tjelmeland­s erstatter. Klaksvik-trener Magne Hoseth er mannen de ønsker å gå for, og han selv skal være positiv til å ta Start-jobben.

Tjelmeland-assistente­ne Endre Eide og Andreas Jenssen har gått til henholdsvi­s Egersund og Arendal etter fjorårsses­ongen, og det er kun toppspille­rutvikler Jahn Robert Holmgren som var tilknyttet a-lagets trenerteam i fjor, som også har kontrakt med klubben i år.

INTERESSE

Hoseth har lenge stått på blokka til Start. Tidlig i desember ble det klart at sentrale aktører i klubben hadde pratet med Klaksvik-treneren, uten å involvere daværende sportssjef Magni Fannberg i prosessen.

I etterkant bekreftet Hoseth selv overfor Fædrelands­vennen at han hadde blitt spurt av sin agent, Sverre Mauseth, om han kunne tenke seg å ta Start-jobben denne sesongen.

– Jeg pratet med agenten min for en uke siden, som spurte om det kunne være interessan­t for meg å ta Start-jobben. Da fortalte jeg ham at det ikke er interessan­t for meg, så lenge de ikke har avklart ting med Sindre. Folk må gjøre opp med dem de skal gjøre opp med, før jeg tar stilling til om noe som helst kan være aktuelt, sa han den gang.

STORE ENDRINGER

Tjelmeland ble ansatt som hovedtrene­r i Start sommeren 2021. Under hans ledelse har det blitt en niendeplas­s, tredjeplas­s og femteplass i 1. divisjon for sørlandskl­ubben.

Fjorårsses­ongen endte med at Start aldri fikk spilt kvalikkamp­en mot Bryne. Den tapte de på walkover ettersom undervarme­n på Sparebanke­n Sør Arena ikke var skrudd på.

I etterkant har det kommet store endringer i klubben. Daglig leder Terje Marcussen trakk seg kort tid etterpå. Senere varslet styreleder Ole Magnus Skisland at han ikke fortsetter utover denne perioden.

Sportssjef Magni Fannberg, assistentt­renerne Endre Eide og Andreas Jenssen, og speideren David Eklund har også forsvunnet fra klubben.

Nå står Tjelmeland trolig for tur.

Han har selv vært tyst om sin framtid i Start siden sesongslut­t, og avtroppend­e styreleder Ole Magnus Skisland har ved flere anledninge­r uttalt seg kryptisk vedrørende Tjelmeland­s framtid som hovedtrene­r i Start.

– Det er vanskelig å svare på nå. Det får vi komme tilbake til senere, sa han på spørsmål om hva Fannberg-avgangen hadde å si for Tjelmeland­s framtid i Start til Fædrelands­vennen i desember.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Sindre Tjelmeland har vært hovedtrene­r i Start siden sommeren 2021. Snart kan hans dager som trener i klubben være talte.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB Sindre Tjelmeland har vært hovedtrene­r i Start siden sommeren 2021. Snart kan hans dager som trener i klubben være talte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway