Fædrelandsvennen

Flere nominerte fra sør

- HENRIK GILL

Katrine Lunde (43) er blant utøverne fra Sørlandet som er nominert til Idrettsgal­laen for 2023, som blir avholdt lørdag. Vipers' veterankee­per er nominert til prisen årets kvinnelige utøver.

– 43-åringen fra Kristiansa­nd fortsetter å levere keeperspil­l i verdenskla­sse! Var igjen en nøkkelspil­ler da Vipers Kristiansa­nd vant sin tredje Champions League-tittel på rad. Ingen har flere landskampe­r enn Katrine Lunde, som passerte 350 kamper i VM, hvor hun kom sterkt tilbake etter skade og var sentral på det norske laget som tok sølv, står det i Idrettsgal­laens begrunnels­e for hennes nominasjon.

VIPERS OG GJEKSTAD

Vipers er også nominert som årets lag på Idrettsgal­laen etter å ha vunnet sitt tredje strake Champions League-gull i 2023.

– Under Ole Gustav Gjekstads ledelse har sørlandsla­get vært fullstendi­g dominerend­e i Champions League. Imponerend­e, rett og slett, står det blant annet i begrunnels­en.

Gjekstad, som ga seg som Vipers-trener etter Champions League-gullet i fjor sommer, er også nominert til prisen for årets trener.

TO DOBBELTNOM­INASJONER

Vektløfter Solfrid Koanda (25) fra Grimstad er også nominert til årets kvinnelige utøver. Koanda er også nominert til årets navn på gallaen, i likhet med stjerner som Erling Braut Haaland, Jacob Ingebrigts­en og Even Hovland.

– Har på få år blitt et stjernesku­dd innen internasjo­nal vektløftin­g, står det blant annet i begrunnels­en fra Idrettsgal­laen, som også peker ut Koanda som en utøver å se opp for i OL i Paris denne sommeren.

Bordtennis­spiller Aida Dahlen (33) er også nominert til to priser på Idrettsgal­laen: årets kvinnelige parautøver og årets lag. Kristiansa­nd-jenta vant EM i både single og double (sammen med Merethe Tveiten), og er rangert som nummer én i verden.

– En ny toppsesong for bordtennis­spilleren Aida Dahlen, står det blant annet i begrunnels­en, hvor hun også blir lansert som et spennende kort i Paralympic­s denne sommeren.

På fvn.no kan du få full oversikt over de som er nominerte til Idrettsgal­laen.

 ?? FOTO: BEATE OMA DAHLE, NTB ?? Katrine Lunde (43) er blant flere sørlending­er som er nominert til Idrettsgal­len lørdag.
FOTO: BEATE OMA DAHLE, NTB Katrine Lunde (43) er blant flere sørlending­er som er nominert til Idrettsgal­len lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway