Fædrelandsvennen

Norsk storeslem på Tour de Ski-jaktstarte­n

-

Harald Østberg Amundsen, Henrik Dønnestad og Martin Løwstrøm Nyenget fylte seierspall­en på torsdagens 20 kilometer lange jaktstart i Tour de Ski i Davos.

Den norske dominansen ble dermed total i den sveitsiske alpebyen.

I Tour de Ski-sammendrag­et var utfallet meget gode nyheter for Østberg Amundsen. Han har nå langt over halvannet minutt til gode på nærmeste konkurrent foran de to siste etappene.

– Østberg Amundsen er i ferd med å skaffe seg et vanvittig godt utgangspun­kt, fastslo Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug.

Tour-debutant Dønnestad gjorde også en pangrenn. Skiensgutt­en ble hentet inn i den norske troppen i tolvte time som reserve for Johannes Høsflot Klæbo. Dønnestad fikk beskjed om å reise kun få dager før første renn i Toblach.

Nå er han plutselig inne i pallkampen sammenlagt.

Etter torsdagens renn er Dønnstad nemlig på delt annenplass i Touren. Den posisjonen deler han med Nyenget. De er begge ett minutt og 39 sekunder bak Østberg Amundsen.

Bak der er det også tett. Kun åtte sekunder skiller mellom seks løpere i kampen om pallplasse­ne bak den suverene lederen.

Det var til dels store avstander mellom løperne ut fra start på jaktstarte­n i Sveits. Forholdene i Davos førte imidlertid ikke overrasken­de til at det samlet seg en stor gruppe i tet.

Svenske William Poromaa og Jan Thomas Jenssen var de to eneste sammenlagt­profilene som ikke klarte å henge med der. De fikk tidlig trøbbel.

– Utrolig synd for Jenssen, som taper voldsomt mye tid i sammendrag­et i dag, sa Dyrhaug.

Tour de Ski avsluttes med to etapper i Val di Fiemme i helga, med klatringen opp monsterbak­ken søndag.

 ?? FOTO: NTB ?? Harald Østberg Amundsen sikret seieren på jaktstarte­n og leder touren klart.
FOTO: NTB Harald Østberg Amundsen sikret seieren på jaktstarte­n og leder touren klart.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway