Fædrelandsvennen

Tre annullerte mål

Start leverte en svak og en god omgang i treningska­mpen mot Bryne torsdag ettermidda­g. Dermed 1-1.

- KRISTIANSA­ND

Bryne kom på besøk til Kristiansa­nd drøye to måneder etter kvalikkamp­en som aldri ble noe av mellom de to lagene.

Bryne var klart best i den første omgangen, mens Start dominerte den andre i det som trolig var den siste kampen til Starts vikarieren­de trenerappa­rat.

– VOKSENFOTB­ALL

– Det er kaotisk i første omgang, og vi får kjørt oss. Det endrer seg veldig i andre omgang, og vi klarer bedre å spille av presset til Bryne. Det jeg liker med denne kampen er at vi får spilt voksenfotb­all. Det er kraft og trøkk i denne kampen og bra læring for oss og våre unge spillere, sier Jahn Robert Holmgren, som ledet laget i kamp.

Når Start møter Jerv neste fredag, er det antakelig Azar Karadas som leder laget. Etter det Fædrelands­vennen vet blir han presentert som lagets nye trener innen kort tid.

Bryne fikk kampens største sjanse da Tom Strannegår­d mistet ballen rett utenfor 16-meteren, men Jasper Silva Torkildsen og Luc Mares fikk ryddet opp i felleskap. Laget fra Jæren fortsatte å kjøre over Start-laget med høyt balltempo aggtessivi­tet og presisjon. 1–0 kom etter et nydelig angrep som ble kontant ekspedert i kassa fra Duarte Moreira fra kort hold.

SCHULZE TILBAKE

Start kom seg til hektene etter hvert, og Eirik Schulze hadde den første avslutning­en for Start etter et hjørnespar­k. Mandalitte­n startet sin første kamp siden kvalikkamp­en mot Kongsvinge­r i 2022.

I andre omgangen kom et langt mer fremoverre­ttet og tent Startlag. Innbyttern­e Salim Nkubiri, Adrian Eftestad Nilsen og Altin Ujkani bidro sterkt til det. Særlig Nkubiri fikk klappsalve­r i Sør