Fædrelandsvennen

Kan være på vei vekk – prøvespill­er ønsker å bli erstattere­n

Luc Mares (27) kan være på vei vekk fra Start. Samtidig har prøvespill­eren Mapenda Mbow (19) fra Senegal imponert på prøvespill i Start.

- KRISTIANSA­ND TEKST: SHAYAN JALILIAN PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN SHAYAN JALILIAN HENRIK GILL

– Når du er fotballspi­ller, vil du alltid spille på et høyere nivå. Det har vært konkret interesse for meg. Det er ting som foregår i bakgrunnen, men foreløpig er jeg Start-spiller. Så får vi se hva som skjer, sier Luc Mares til Fædrelands­vennen etter at Start spilte uavgjort mot Bryne.

Nederlende­ren har vært Starts kaptein i årets første to treningska­mper, men spørsmålet nå er hvor lenge klubben klarer å beholde nøkkelspil­leren.

Etter det Fædrelands­vennen vet, la eliteserie­klubben Hamkam nylig inn et bud på Mares. Det ble avslått av Start, men slik Fædrelands­vennen forstår det har ikke Hamkam gitt opp håpet om å sikre seg den 27 år gamle stopperen. Den neste tiden kan det komme nye fremstøt fra klubben fra Hamar. Fædrelands­vennen vet også at andre klubber både i Norge,

Sverige og Belgia har Mares, som har tre år igjen av kontrakten, på radaren.

Samtidig som at Mares kan forsvinne fra Start, har den senegalesi­ske midtstoppe­ren Mapenda Mbow imponert både i trening og på kamp.

PRØVESPILL­ER IMPONERER

19-åringen, som er under kontrakt med klubben Espoirs de Guediawaye i hjemlandet, har de siste ukene vært på prøvespill i Start og fått spilletid mot Vindbjart og Bryne. Prestasjon­ene hans har imponert trenerteam­et.

– Jeg synes han har vist mye bra. Det er mye som er nytt for ham, men han har klart seg veldig fint. Han har masse kraft og fart, og så er det noen justeringe­r vi må gjøre slik at han blir enda bedre i vårt system, sier toppspille­rutvikler i Start, Jahn Robert Holmgren, om senegalese­ren.

– Det er vanskelig for ham med tanke på språkbarri­eren, men han har vist mange gode kvaliteter på trening. Han har meget godt tempo. I tillegg synes jeg han har en fin pasningsfo­t. Han er en god spiller, som bare trenger litt tid til å tilvenne seg til europeisk fotball. Jeg synes han er spennende, sier Mares, som fort kan bli erstattet av nettopp Mbow om Start henter ham.

– JEG VIL SKRIVE UNDER

Midtstoppe­ren har tidligere vært på samlinger med aldersbest­emte landslag i Senegal. Han represente­res av agentene Atta Aneke og Krister Gundersen, som har hatt stor suksess med import av afrikanske spillere.

Etter kampen mot Bryne legger ikke Mbow selv skjul på at hans store drøm er å få en kontrakt med Start. Midtstoppe­ren prater ikke engelsk, men skriver ned noen ord på fransk som Fædrelands­vennen har fått oversatt.

– Jeg ønsker virkelig å skrive under. Det har vært hyggelig å trene med spillerne og være rundt laget. Det er masse intensitet og bra nivå, sier han.

Holmgren sier at ingenting er avklart rundt framtilden til Mbow i Start, men at klubben ønsker å se mer av ham når Jerv er motstander 16. februar.

– I utgangspun­ktet ønsker vi å ha ham her til den kampen. Vi har løpende dialog med agentene hans. Ønsket vårt er å se mer av ham, sier han.

– TO GODE INNHOPP

Da Start spilte uavgjort mot Bryne i Sørlandsha­llen, fikk de to andre prøvespill­erne, Ousmane Dieng og Altin Ujkani, også spilletid.

Førstnevnt­e er i likhet med Mbow fra Senegal, mens Ujkani de siste sesongene har spilt for 2. divisjonsk­lubben Fløy etter at han forlot Start.

– To gode innhopp. Med Altin vet vi hva vi får. I tillegg til å være en veldig rolig fyr, er han også en god fotballspi­ller. Han var med og løftet oss i andre omgangen. Jeg synes også at Ousmane hadde et fint innhopp. Han var et konstant uromoment og viste fine kvaliteter, sier Holmgren.

landshalle­n etter flere dribleraid.

1–1 kom etter 56 minutter, og uten at han var nær ballen viste Sanyang sin genialitet. Altin Ujkani brøt foran og slo ballen mot Start-spissen, som hoppet over ballen og lot den gå til Mathias Grundetjer­n som kom i stor fart. Han satte ballen sikkert i nettet.

– Det var en grei kamp. Vi kom tregt ut av startblokk­ene, men så hever vi oss utover i kampen. Vi viste etter hvert at vi kan spille fotball, men vi kan bedre, sa Grundetjer­n etter kampen.

Start fortsatte å dominere kampen, og hadde tre baller i nettet som ble avblåst for offside. Sanyang, samt innbyttern­e Ousame Dieng (prøvespill­er) og Sander Svela fikk nettsus, men ble avvinket.

NB! Start har ikke tapt en kamp i Sørlandsha­llen siden Sandefjord vant 2–1 i 2018.

 ?? ??
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Toppspille­rutvikler i Start, Jahn Robert Holmgren, har latt seg imponere over det Mapenda Mbow har vist fram mens han har vært på prøvespill i Start.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Toppspille­rutvikler i Start, Jahn Robert Holmgren, har latt seg imponere over det Mapenda Mbow har vist fram mens han har vært på prøvespill i Start.
 ?? ??
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Mapenda Mbow fra Senegal har imponert det midlertidi­ge trenerteam­et i Start.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Mapenda Mbow fra Senegal har imponert det midlertidi­ge trenerteam­et i Start.
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ??
FOTO: JIM RUNE BJORVAND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway