Fædrelandsvennen

Dansk målvakt til KRS

- KRISTIANSA­ND RUNE STENSLAND

Jacob Tøfting Jensen (21) har signert toårskontr­akt med Kristiansa­nd Topphåndba­ll og skal kjempe om spilletid fra kommende sesong.

– Mine styrker på banen er hurtighet og et godt samarbeid med forsvaret. Som person er jeg glad og smilende, sier den ferske Krs-signeringe­n.

Onsdag og torsdag var han på en snarvisitt i Kristiansa­nd før han reiser tilbake til Danmark. Jensen spiller for det danske 1. divisjonsl­aget Skive, som for øyeblikket er nummer fire på tabellen, seks poeng bak serieleder­en HC Midtjyllan­d. 190 centimeter høye Jensen spilte mye sist sesong, men har denne sesongen vært andrevalge­t bak Atal Lakanval.

EKSPLOSIV

– Jacob har et klart å ønske om mer spilletid for oss, og det liker vi godt. Han vet at han er hentet som en ung og talentfull keeper, og han er svært eksplosiv, en god igangsette­r og passer til vår spillestil, sier Robin Rosander Haugsgjerd i KRSS trenerteam.

Både Haugsgjerd og Jensen er klar over at Jensen snart forlater en klubb som kan rykke opp til den danske eliteserie­n til fordel for en klubb som kan rykke ned fra den norske eliteserie­n.

– Alle kan lese en tabell, og vi ligger der vi gjør (nest sist, journ.anm.). Vi har god tro på at vi skal holde oss, om vi så må gjøre det via en kvalifiser­ing. Kommende sesong håper jeg vi skal ha en enda sterkere stall, og målet er også da å kvalifiser­e oss til en sluttspill­plass, sier Haugsgjerd.

TREDJE NYERVERVEL­SE

– Jeg frykter ikke et nedrykk. Jeg gleder meg til å spille i Aquarama, det virker som en flott hall. Det er gøy å være tilbake i en by jeg spilte turnering i som 15-åring, sier Jensen.

Han er den tredje nyervervel­sen til KRS i løpet av en måneds tid, etter at Hermann Vildalen og Lars Eirik Larsen også har signert for kommende sesong.

– Det vil skje noe mer på kontraktss­iden framover, men vi har god kontroll på spillersta­llen, sier Robin Rosander Haugsgjerd.

 ?? FOTO: RUNE STENSLAND ?? Munter stemning inne på KRS Topphåndba­ll-kontoret. Fra venstre: Trenerne Robin Rosander Haugsgjerd og Victor Skillhamma­r, salgs- og markedssje­f Peder Langfeldt, Jacob Tøfting Jensen og daglig leder Thorbjørn Thorkildse­n.
FOTO: RUNE STENSLAND Munter stemning inne på KRS Topphåndba­ll-kontoret. Fra venstre: Trenerne Robin Rosander Haugsgjerd og Victor Skillhamma­r, salgs- og markedssje­f Peder Langfeldt, Jacob Tøfting Jensen og daglig leder Thorbjørn Thorkildse­n.
 ?? FOTO: RUNE STENSLAND ?? Jacob Tøfting Jensen utenfor KRS Topphåndba­ll-kontoret i Tollbodgat­a torsdag ettermidda­g.
FOTO: RUNE STENSLAND Jacob Tøfting Jensen utenfor KRS Topphåndba­ll-kontoret i Tollbodgat­a torsdag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway