Fædrelandsvennen

Sånn går det når man ikke er helt fokusert.

Tertnes ledet med hele fire mål etter pause mot Vipers. Men de rosa fra Kristiansa­nd snudde til slutt kampen og unngikk sitt første bortetap i serien på fem år.

- BERGEN TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

Nok en gang ble det en thriller mellom Tertnes og Vipers. Bergen-laget gikk ut i hundre etter pause og snudde en knapp Viperslede­lse.

Men på tampen av oppgjøret våknet Vipers for alvor og sikret seier 28-31 og to poeng i det som var en ellevill kamp.

– Vi var ikke på et godt nok nivå i perioder av kampen. Vi bommet på mange sjanser og slet i forsvar. Men selv om de ledet med fire mål, klarte vi å snu kampen. Det er det positive, som vi må fokusere på og ta med oss. Vi var rolige og klarte å ta to poeng, det er vi fornøyde med, sier trener Tomas Hlavaty til Fædrelands­vennen etter kampslutt.

SNUDDE ETTER TIMEOUT

Med åtte minutter igjen ledet Tertnes fortsatt. Da tok Hlavaty timeout.

– Jenter, det er lenge igjen. Men vi må være rolige. Gjør jobben deres, kom igjen! sa Hlavaty.

– Fryktet du tap på dette tidspunkte­t?

– Nei, det var derfor jeg sa dette. Jeg stolte på jentene, og vi var i stand til å snu kampen, svarer slovaken.

Etter 55 minutter tok Vipers endelig ledelsen igjen, etter scoring av Jamina Roberts. Like før hadde Mina Hesselberg utlignet.

Hadde Tertnes tatt poeng fra Vipers, ville det vært første gang siden september 2021 at kristiansa­nderne ikke vant en håndballka­mp i eliteserie­n. Vipers har i skrivende stund vunnet 61 (!) seriekampe­r på rad.

STJERNEDUO BLE AVGJØRENDE

Superinnby­tterne Anna Vyakhireva og Katrine Lunde, som begge ble byttet inn i andreomgan­gen, var direkte avgjørende for å oppretthol­de Vipers’ seiersrekk­e.

– De er selvfølgel­ig viktige. Vyakhireva tok et stort ansvar og Katrine kom inn og gjorde noen viktige redninger, sier Hlavaty.

Vipers reiste videre til Ungarn torsdag, før storkampen mot FTC i Champions League til helga. Lunde tror at fokuset ikke var 100 prosent til stede hos flere av spillerne

– Det var jo en litt rotete kamp. Men sånn går det når man ikke er helt fokusert. Hvis man har fokuset på andre steder og kanskje på andre kamper, så er det fort at det blir slik, sier Lunde.

– Var det et tema i garderoben?

– Vi slapp oss jo litt ned. Hva som var den konkrete årsaken til det, er opp til hver enkelt. Men vi jobbet jo samtidig godt i hele kampen, og klarte det til slutt. Så det er masse ting vi kan ta med oss herfra, svarer keepervete­ranen.

– Snek det seg inn en frykt om at dere kunne tape på bortebane for første gang i serien på fem år?

– Nei, jeg tror ikke det er mange som tenker på hvor lenge siden det er vi har tapt. Men vi er mange konkurrans­emennesker, og vi vil søren meg ikke tape en kamp. Til syvende og sist var det ikke perfekt, men vi tar med oss det vi kan, sier Lunde.

SLIK VAR KAMPEN

Vipers gikk ut i hundre fra første stund, og ledet raskt 4–1 over Tertnes i Bergen. Tuva Ulsaker Høve var blant de mest toneangive­nde for Vipers i den første perioden av førsteomga­ngen.

Men som i det motsatte oppgjøret i Aquarama i fjor høst, møtte Tertnes opp i håp om å ta poeng fra de trippelt regjerende Champions League-mesterne. Og hjemmelage­t leverte i Bergen.

Etter 11 minutter utlignes Tertnes noe overrasken­de, etter at Vipers hadde god kontroll i minuttene i forkant. Så fulgte en knallgod Vipersperi­ode, hvor de rosa ledet med fem mål. Men like før pause våknet hjemmelage­t igjen og var ett bak til pause.

SJOKKERTE VIPERS

De fleste trodde nok at Vipers ville komme ut med en helt annen

innstillin­g til den andre omgangen, og ro i land seieren kontroller­t. Men slik skulle det virkelig ikke utspille seg.

Det var hjemmelage­t som gikk ut i hundre i andreomgan­gen. Synna Lien sto sitt livs kamp i Tertnes-buret, og framover spilte jentene fra Bergen med et stort smil om munnen.

Spillere som Marthe Hatløy Walde, Avril Mikkelsen Frei, Henriette Espetvedt Eggen og Sanne Løkka Hagen herjet for hjemmelage­t, noe som førte til at Tertnes gikk opp i en firemålsle­delse i andreomgan­gen.

SNUDDE MED FEM MINUTTER IGJEN

Da tok Vipers-trener Tomas Hlavaty grep. Anna Vyakhireva hadde kommet inn etter pause, men ble til tider tatt ut av kampen etter å ha blitt tett markert av en Tertnesspi­ller. Russeren ble flyttet ut i en fri rolle på høyrekante­n, mens Katrine Lunde kom inn fra benken.

Duoen ble direkte avgjørende for at Vipers klarte å snu kampen.

 ?? ARKIVFOTO: LENA LISLEVAND ?? Vipers slapp med skrekken mot Tertnes. Katrine Lunde var blant Vipers-spillerne som var helt avgjørende for at laget klarte å snu thrilleren av en håndballka­mp helt på tampen.
ARKIVFOTO: LENA LISLEVAND Vipers slapp med skrekken mot Tertnes. Katrine Lunde var blant Vipers-spillerne som var helt avgjørende for at laget klarte å snu thrilleren av en håndballka­mp helt på tampen.
 ?? FOTO: VICTOR MEISFJORD ?? Vipers kunne juble etter seieren over Tertnes, men denne onsdagskve­lden i Bergen satt seieren langt inne.
FOTO: VICTOR MEISFJORD Vipers kunne juble etter seieren over Tertnes, men denne onsdagskve­lden i Bergen satt seieren langt inne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway