Fædrelandsvennen

Holbæk imponerte da Norge vant ny Vm-medalje

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Mathias Holbæk (20) kjempet heroisk, men måtte ta til takke med den sure fjerdeplas­sen da to kristiansa­ndere debuterte i U23-VM. Gullet gikk til Frankrike.

For første gang i historien var Kristiansa­nd represente­rt med to langrennsl­øpere i U23-VM. Mathias Holbæk og Thomas Mollestad utgjorde halvparten av det sterke norske laget, selv om de fortsatt har to år igjen i U23-klassen.

Og for en innsats de la ned på det tunge føret, i løypene hvor det ble arrangert senior-vm i fjor. Det var varmt, og 20 kilometere­n i Planica ble en prøvelse.

SLAPP DRØYT HALVVEIS

Gullet gikk til franske Mathias Desloges, som rykket fra den norske sølvvinner­en Martin Kirkeberg Mørk et par kilometer før mål. Fabrizio Albazini fra Sveits klarte heller ikke følge rykket, og ble nummer tre.

– Jeg prøvde å gå hardt, men gutta hang på. Jeg ble sliten på slutten og hadde lite å stille opp med da franskmann­en rykket. Alt i alt er jeg godt fornøyd, sa Mørk til intervjuer­en fra Det internasjo­nale skiforbund­et (FIS).

Mathias Holbæk fra Ålefjær holdt lenge følge med teten, før han måtte slippe det den nevnte trioen drøyt halvveis. Der ble han liggende i et vakuum mellom tetrioen, og dem som jaktet ham bakfra.

Han klarte aldri å melde seg på i medaljekam­pen igjen, men han slapp heller aldri utfordrern­e bakfra opp i ryggen på seg, og gikk inn til en sterk 4. plass, og ble med det nest beste nordmann.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg følte at jeg hadde mye å gå med, men da de rykket gikk det bittelitt for fort for meg. I tillegg var jeg redd for å stivne. I stedet prøvde jeg å finne min fart, og i stedet håpe på at det skulle smelle for dem foran meg, sier Holbæk.

Opp til den franske gullvinner­en skilte 59 sekunder, mens han var 35 sekunder bak pallen.

– Jeg fikk et håp om å ta igjen sveitseren da han slapp, men det ble for kort igjen til mål. Litt surt er det å bli nummer fire, men jeg hadde ikke mer å gi i dag. Dessuten gjorde jeg store deler av løpet alene, og det er jeg veldig fornøyd med, sier Holbæk.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB ?? Mathias Holbæk debuterte i U23-VM torsdag.
FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB Mathias Holbæk debuterte i U23-VM torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway