Fædrelandsvennen

❞ Wow, for et funn! Dette er jackpot!

Emma Thomas (24) har funnet en bluse, og kjæresten Jens Eskil Jargren (22) reagerer spontant.

- KRISTIANSA­ND TEKST: HILDE WØHNI JOAKIMSEN hilde.joakimsen@fvn.no

– Wow, for et funn! Dette er jackpot, jubler han.

Emma Thomas og Jens Eskil Jargren er begge studenter, og satte stor pris på Kristiansa­nd Studentsam­funn sitt arrangemen­t i studenthus­et Bare i Skippergat­a lørdag.

HANDLER MEST BRUKT

Vintagemar­kedet bød på mange stands der studenter og andre kunne selge sine brukte klær og tilbehør.

– Jeg har allerede funnet flere sjal og et skjørt. Ja, og denne blusen da, smiler Emma, og forteller at hun er nøye med å handle brukte klær.

– Det er så mye fælt med «fast fashion», sier hun, og kjæresten er enig.

– Det finnes nok av klær som folk gir bort. Det er ingen grunn til å produsere nye hele tida, sier Jens Eskil.

Den ungarske studenten Simon Meggyesi (20) var også på jakt etter brukt-kupp lørdag.

– Det er miljøvennl­ig med second hand. Jeg kjøper nesten bare brukte klær, sier han på engelsk, og avslutter med det norskeste han har lært når han skal beskrive sin nye genser:

– Very koselig.

NATTKLUBBS­TEMNING

Det er studentene Hilde Sofie Aune og Ingri Jordahl Østensen som har tatt initiative­t til vintagemar­kedet.

– Vi ønsket å lage et lavterskel­tilbud til studenter. Her kan man selge egne ting og tjene litt penger, og man kan også kjøpe fine ting som andre ikke har bruk for lenger, sier Ingri Jordahl Østensen.

– Dette er åpent for alle, men vi ønsker at studentene har et tilbud de vet vil komme to ganger i semesteret. Det er det vi planlegger framover, sier Hilde Sofie Aune.

I lokalene var det nesten nattklubbs­temning, med dempede lys og loungemusi­kk.

– Vi har to Dj-er som skal spille her i dag. Vi må jo ha litt vibe, sier arrangøren­e.

Det var mange som besøkte markedet lørdag, der flere studenter hadde salgsboder.

– Dette er et veldig bra tiltak. Det kan ofte være vanskelig å selge ting på nett, men nå er det bare å rydde klesskapet og selge videre, sier Emilie Moestue Eng (21).

– Det er kult at dette er studentdre­vet. Vi selger både bukser, topper og skjørt, og nå skal vi snart titte litt på hva de andre standene har å by på. Kanskje finner vi også noe fint, sier Thea R. Havig.

LEKKER SKINNBUKSE

Aleksander René Frontéri selger klær, og kan lokke med en aldri så liten lekkerbisk­en, i form av en brun skinnbukse til 100 kroner.

– Denne er det mange som har sett på i dag, smiler han, og forteller at han synes det er bra at Kristiansa­nd Studentsam­funn arrangerer et slikt marked.

– Vi hadde masse klær hjemme som skulle kastes. Men jeg synes det er dumt at klær av god kvalitet skal bli sløst bort. Derfor tok jeg det med hit for å selge det, heller, forklarer han.

En av de som setter pris på det er student Jenny Marie Foslund, som var innom markedet for å titte litt.

– Jeg synes det er gøy med vintage og brukte klær. Jeg arver mye fra foreldrene mine. Det er gøy, og så blir det mer unikt, mener hun.

 ?? FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN ?? Spontan glede på Kristiansa­nd Studentsam­funns vintagemar­ked lørdag. Emma Thomas og Eskil Jargren synes det er helt topp med gode kupp.
FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN Spontan glede på Kristiansa­nd Studentsam­funns vintagemar­ked lørdag. Emma Thomas og Eskil Jargren synes det er helt topp med gode kupp.
 ?? FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN ?? Hilde Sofie Aune og Ingri Jordahl Østensen satser på vintagemar­ked med nattklubbs­temning.
FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN Hilde Sofie Aune og Ingri Jordahl Østensen satser på vintagemar­ked med nattklubbs­temning.
 ?? FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN ?? Emilie Moestue Eng (t.v.), Emilie Thorstense­n og Thea R. Havig selger brukte klær og smykker.
FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN Emilie Moestue Eng (t.v.), Emilie Thorstense­n og Thea R. Havig selger brukte klær og smykker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway