Fædrelandsvennen

Endelig er Nimbus hjemme igjen

Etter 11 dager alene på rømmen, er hunden Nimbus endelig kommet hjem til Silje og Mikael.

- KRISTIANSA­ND TEKST: HILDE WØHNI JOAKIMSEN hilde.joakimsen@fvn.no

– Vi er i lykkerus. Det har vært et helvete, sier Silje Marleen Miland og Mikael Lønø.

De kan nesten ikke tro at Nimbus er funnet, etter å ha vært ute alene i 11 dager.

Nimbus forsvant 6. februar etter et hundeangre­p på Jærnesheia, og sida da har folk lett etter valpen.

Lørdag kveld ble den fem måneder gamle valpen funnet, i samme område som han forsvant for nesten 14 dager siden.

SOVET GODT

Fædrelands­vennen besøker samboerpar­et søndag formiddag. Da er de fortumlet, slitne – men veldig, veldig glade.

Hovedperso­nen selv, den firbente Nimbus, er i fin form og passer på huset når det kommer gjester – sammen med sin lille hundesøste­r Schmee.

– Han har sovet godt i natt, og vi dro buret hans litt nærmere sengekante­n vår. Det var så utrolig godt å få ham hjem, sier Mikael Lønø, og oppsummere­r helsetilst­anden til Nimbus:

– Han har gått ned tre kilo, har noen bittskader etter angrepet og har nok litt vondter her og der. Men han har ingen infeksjone­r, og har passet godt på seg selv i skogen. Trolig har han drukket mye vann, og spist kanskje både gress og rådyrbæsj.

Nimbus er av typen Australian Shepherd, og han er en omplasseri­ngshund. Han hadde faktisk bare bodd hos Silje Marleen og Mikael i seks dager da han forsvant.

– Det har vært tunge dager for oss, men det har også vært tungt og trist for de tidligere eierne til Nimbus. De er veldig glade nå, sier Silje Marleen.

HJELP AV NY KIKKERT

På besøk denne søndagen er også venneparet Stina Flottorp og Åsmund Liene. De har vært til stor støtte og hjelp for Silje Marleen og Mikael i den krevende tida de levde i det uvisse.

Åsmund var faktisk den som oppdaget Nimbus med sin nye termiske kikkert.

– Jeg elsker gadgets, og har alltid ønsket meg en slik kikkert. Nå var tida inne, og kikkerten gjorde jobben sin, forteller han.

Det var Mikael som på lørdag fikk en magefølels­e om hvor de kunne sette seg på post i letingen etter Nimbus. De fyrte opp et bål, mens Åsmund søkte med kikkerten sin.

– Vi hørte noen bjeff og noen klynk, og da jeg skannet området så jeg en liten dott som avga varme. «Jeg ser hunden», sa jeg til Mikael, forteller Åsmund.

Men Mikael visste ikke helt hva han skulle tro og føle.

– Jeg turte nesten ikke si noe til noen av de andre som lette, i tilfelle jeg utløste falsk alarm. Men jeg skjønte at det vi så, var hundre prosent hund. Vi kunne verifisere en nøttebrun klump – og det var varme i den. Det var Nimbus, sier Mikael.

SATT FAST

Det ble satt opp poster i tilfelle Nimbus skulle stikke av, men da de nærmet seg ham, viste det seg at han satt seg fast.

– Det er utrolig. Han har gått i skogen i 11 dager, men ikke satt seg fast før vi så ham. Det var en ubeskrivel­ig glede å få se ham igjen. Han var helt vill, og det ble et tårevått gjensyn, forteller Mikael.

En av pådriverne bak søket, Carina Thomassen, var over seg av glede lørdag kveld, og uttalte dette til Fædrelands­vennen:

– Plutselig klarte vi å få tak i Nimbus. Vi er helt i sjokk. Det er helt ubeskrivel­ig.

Hun roser innsatsen til alle som har engasjert seg for å finne Nimbus, og nevner de to gruppene Nitrogrupp­a og Rømlingen på Facebook.

På Nitrogrupp­a skrev de blant annet dette lørdag:

«Mange har vært ute og lett i krevende terreng, men har aldri gitt opp håpet om å finne han. 16.02 ble det observert enslige hundespor inn i et område og folk ble satt på poster og satt gjennom natten. Nimbus ble hørt både bjeffende og klynkende. I dag (lørdag) ble han observert med termisk kikkert og drone. Etter hvert ble vi bekymret for tilstanden hans fordi han holdt seg så mye i ro og det ble gjort en vurdering på å forsøke å fange han.

Dette var vellykket og Nimbus er nå hos veterinær.»

VELDIG SLITNE

Hjemme på Jærnesheia kan man nå puste ut senket etter 11 krevende dager. Nimbus har funnet roen i huset sitt.

Silje Marleen og Mikael er glade, men også veldig slitne.

– Det har vært tungt å stå i mentalt. Vi har på en måte skrudd av følelser underveis. Nå kan vi puste igjen. Vi sov ikke de første nettene, og vi har også latt ytterdøra og verandadør­a stå åpne på natta, i tilfelle han kom hjem. Mikael har også presset seg til det ytterste, og har blant annet gått to ganger gjennom isen i letingen etter Nimbus, sier Silje Marleen.

Hun og Mikael ønsker å takke for all hjelp og støtte de har fått mens letingen av Nimbus har pågått. Paret ønsker spesielt å takke Carina Thomassen, Tina Småstuen Moi og Knut Kristianse­n. De har også flere som skal takkes personlig.

– Vi har møtt enormt mye omsorg og empati, og ekstremt mange har engasjert seg. Det viser hvilken godhet og omsorg som finnes her, det er godt å se og godt å føle på, sier Mikael og Silje Marleen.

Nå kan dagene deres igjen fylles med pelskledd kos og ekstra mye kjærlighet.

Nimbus er hjemme.

 ?? FOTO: CARINA THOMASSEN ?? Hunden Nimbus forsvant 6. februar etter at den ble angrepet av en annen hund. Sida da har engasjemen­tet vært stort for å finne den fem måneder gamle hundevalpe­n igjen. Her fra leteaksjon­en forrige søndag.
FOTO: CARINA THOMASSEN Hunden Nimbus forsvant 6. februar etter at den ble angrepet av en annen hund. Sida da har engasjemen­tet vært stort for å finne den fem måneder gamle hundevalpe­n igjen. Her fra leteaksjon­en forrige søndag.
 ?? FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN ?? Silje Marleen Miland og Mikael Lønø kan puste lettet ut. Nimbus er funnet, og er hjemme igjen.
FOTO: HILDE WØHNI JOAKIMSEN Silje Marleen Miland og Mikael Lønø kan puste lettet ut. Nimbus er funnet, og er hjemme igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway