Fædrelandsvennen

Over 10.000 hittil vil se de danse og synge i «Grease»

Atle Pettersen og Charlotte Brænna slår fast at over 10.000 vil se dem spille «Grease» i Kilden.

- KRISTIANSA­ND TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

– Så godt billettsal­g gir cred til Kilden. Det viser at de har klart å bygge opp en solid kultur for å gå og se musikal hos dem, sier Atle Pettersen.

Fædrelands­vennen møtte fredag ham og Charlotte Brænna i Kilden. Hovedrolle­innehavern­e i «Grease» har dratt til Sørlandet for å «gjøre presse», som det heter. I musikalen spiller de turtelduen­e Danny Zuko og Sandy Olsson, og billettsal­get er voldsomt.

10.031 av de 13.440 billettene var fredag solgt til forestilli­ngen som har premiere 21. mars. Det er 76 prosent. På tilsvarend­e tidspunkt i fjor, var det solgt 7690 billetter til fjorårets musikalsuk­sess «Sister Act» i Kilden. Den endte til slutt på 11.100 billetter, og sopte inn 1,4 millioner kroner i plussbidra­g.

I likhet med «Grease» var også «Sister Act» et samarbeid mellom produksjon­sselskapet Taran og Kilden kultur. Det gode salget gjør at det fredag ble lagt ut tre ekstrafore­stillinger, i tillegg til de 21 som alt var i salg.

IKKE PÅTENKT

– Så det kommer visst en del folk for å se dere spille «Grease». Filmen hadde premiere i 1978. Var dere født da?

– Vi var ikke påtenkt siden vi begge er født i 1989. Men det er på en måte sanger vi alltid har kunnet, sier Pettersen.

– «Grease» har alltid vært der da jeg vokste opp. Men det viste seg jo senere at tekstene ikke var helt slik jeg trodde de var, humrer Charlotte Brænna.

Hun har vært med på store ting i Kilden før, for i 2016 spilte hun her i «Sound of Music».

– Våren i Kristiansa­nd er flott å få med seg. Jeg gleder meg, sier hun.

IKKE BARE SØRLENDING­ER

– Bentein Baardson som startet dette bruket som direktør i 2012, sa ofte at det er krevende å trekke sørlending­ene til teaterscen­en midt i båtpussen. Men det ser ikke ut som dette er så vanskelig lenger?

Kilden kulturs leder Daniel Stamnes, som sitter og hører på intervjuet, forteller at det ikke kun er innfødte som kommer for å se og høre «Grease»:

– Vi ser faktisk at en betydelig prosentand­el av billettene er solgt i Rogaland, og også i tidligere Hordaland. Vi dekker hele Agder godt, og har solgt billetter helt til Vestfold. Det er veldig gledelig, sier Stamnes.

SKOA FYLLES GREIT

Språket i forestilli­ngen er norsk. Samtidig er sangene slik de fleste kjenner dem: På engelsk. Slik var det også da Brænna og Pettersen spilte «Grease» i Oslo Spektrum sist høst.

I filmen fra 1978, som de fleste kjenner, er det John Travolta og Olivia Newton John som har rollene.

– Dette er vel ganske store sko å fylle, selv om dere jo er godt meritterte begge to?

– Joda. Første gang vi spilte sammen var med «Singin’ in the Rain» i 2016, og der var det jo danseskoa til Gene Kelly som skulle fylles. De er ikke så små de heller, bemerker Atle Pettersen.

VANT KÅRING

Charlotte Brænna kan hevdes å ha kontroll på rollen som Sandy. I 2018 ble hun kåret til «Best actress in a musical» av nettmagasi­net Broadway World for samme rolle.

– Ja, så her er det «no pressure», ler hun når Fædrelands­vennen nevner kåringen.

– Kan dere vise oss noen dansemoves her?

– Jeg skjønner hvor du vil, men det har jeg faktisk ikke inne nå. Men jeg skal være så breial at jeg lover de sitter til premieren, flirer Atle Pettersen.

KLØNER DET TIL MED JENTENE

Breial er også noe rollefigur­en Danny er, i alle fall når han henger med gutta. Sammen med Sandy blir han snill som et lam.

– Det er mye å kjenne seg igjen i i disse rollene. Det handler om en periode i livet der du er veldig usikker. Og så kløner du det til med jentene og finner ikke helt ut av det, sier Pettersen.

– Det er en del humor også. Det er korte scener hvor det er en god del ting som skal komme fram og sies, så vi har øvd mye sammen på å få det til å sitte, sier Brænna.

– Dere øvde i bilen på vei ned hit, da?

– Det er ikke langt unna, nei. Det er en stor fordel å spille sammen med noen du liker og som du har god kjemi med på privaten også. Da går alt mye lettere, sier Pettersen.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Det har begynt å bli vanskelig å finne billetter til «Grease» i kildens teater- og operasal. Her er hovedrolle­innehavern­e Charlotte Brænna og Atle Pettersen på inspeksjon.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Det har begynt å bli vanskelig å finne billetter til «Grease» i kildens teater- og operasal. Her er hovedrolle­innehavern­e Charlotte Brænna og Atle Pettersen på inspeksjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway