Fædrelandsvennen

Drømmescor­ing og målfest i Ka Aradas’ første kamp

Start og Jerv leverte stor underholdn­ing i Sørlandsha­llen. En sen scoring av Kalle Wallius sørget for at Start vant i Azar Karadas’ første kamp som ny Start-trener.

- KRISTIANSA­ND TEKST: SHAYAN JALILIAN TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN TEKST: HENRIK GILL TEKST: DANIEL AASE

Fredag kveld var det klart for Azar Karadas sin første kamp som Start-trener, da rivalene Start og Jerv barket sammen i Sørlandsha­llen.

Og lokaloppgj­øret leverte så til de grader. Det ble en målrik og underholde­nde affære, der publikum ble serverte hele syv scoringer.

Jerv så lenge ut til å stikke av med seieren, men en fantastisk enkeltmann­sprestasjo­n av Alagie Sanyang og matchvinne­r-scoring av Kalle Wallius sørget for at Start vant første kamp med Karadas som ny trener.

– Det var litt tut og kjør i dag, men det var en kjekk kamp. Middels pluss prestasjon av oss, sa Karadas til Fædrelands­vennen etter kampen.

Selv om han ser et stort forbedring­spotensial i Starts prestasjon, roser han spillernes innsats og mener at det var mye bra å bygge videre på.

– Innsatsen og innstillin­gen til spillerne i dag var kjekt å se. Jeg synes at hele laget viste seg fram. De var dønn lojale, sa Starts nye hovedtrene­r.

Han lot seg som alle andre også imponere av Sanyang, som stod for kampens store øyeblikk da han satte inn 3–3-målet på et brassespar­k.

– Jeg vet hva han står for på sitt beste. Han imponerte meg, sa Karadas.

FRISK START

Karadas var tydelig i sin tale før kampen: Han ville se et Start-lag som stormet i angrep, var uredde og som virkelig ville vise seg fram.

Det tok det ikke lang tid før Start gjorde. Etter åtte minutter kom kampens første store mulighet. Start presset Jerv høyt i banen, og tvang fram en feilpasnin­g av Jervkeeper Øystein Øvretveit. Han bommet i frispillin­gen og sendte ballen rett til Tom Strannegår­d, som skøyt ballen rett på keeper.

Et par minutter senere smalt det i den andre enden av banen. Jerv-kaptein Mathias Wichmann fant Felix Schröter i mellrommet, som sendte ballen avgårde til den lynhurtige spissen Peter Wilson. Han klarte å holde Luc Mares unna, og satte ballen enkelt inn bak Mark Jensen i Start-målet.

START SNUDDE

Den ledelsen varte imidlertid ikke lenge.

For nå var det Salim Nkubiri sin tur til å vise seg fram. Den unge kantspille­ren viste fram et enormt rykk da han kom seg fri på venstresid­en og ble lagt i bakken av Runar Hauge. Dommer pekte kontant på straffemer­ket. Alagie Sanyang var ikke vond å be og satte inn utlikninge­n.

Nå hadde Start virkelig fått blod på tann. Etter halvspilt første omgang spilte Start en direkte ball opp mot Sanyang, som ble felt av sin tidligere lagkamerat i KFUM Oslo, Mansour Gueye. Start benyttet seg av anledninge­n til å flytte mange mann opp i boksen til Jerv på frisparket.

Sander Sjøkvist slo frisparket perfekt inn til Luc Mares, som headet ballen i en bue over Øvretveit og i mål. Dermed var kampen snudd.

– Det er ikke sjeldent jeg er der oppe, men nå får jeg bare bli værende der. Det var en god følelse å se den ballen gå i mål, sa nederlende­ren.

JERV KOM TILBAKE

De påfølgende minuttene var preget av mange tøffe dueller og høy intensitet. Begge lag ønsket å angripe og vise seg fram.

For enkelte kokte det over. Fem minutter før pause ble det slått en lang ball i bakrom mot Andreas Endresen. Mark Jensen og Mares sviktet i kommunikas­jonen, noe som førte til at Starts målvakt ruset ut og bommet på klareringe­n. Dermed kunne Endresen enkelt løpe inn utlikninge­n.

Det stoppet ikke der. Jerv fort

Det var litt tut og kjør i dag, men det var en kjekk kamp. Middels pluss prestasjon av oss. AZAR KARADA, Start-trener

satte å presse på mot tampen av omgangen, og rett før pause fikk de belønning. Fabian Østigård Ness mistet markeringe­n på Schröter på bakre stolpe. Det så Lucas Larade, som serverte han med et strålende innlegg. Tyskeren smalt inn 3–2-scoringen.

DRØMMESCOR­ING

Andre omgangen skuffet heller ikke. Jerv hadde lenge god kontroll på Start, men Sanyang nektet å gå av banen med årets første tap i treningska­mp.

Snaue tjue minutter før slutt stod han for kampens prestasjon. Sander Svela fant ham i boksen med et strålende innlegg. Sanyang øynet muligheten for å ta et brassespar­k, og smalt inn utlikninge­n på fantastisk vis.

– Det var et veldig bra brassespar­k av Sanyang. Jeg fikk et lite flashback til kampen i fjor som jeg ikke hadde lyst på, innrømmer Jerv-spiller Iman Mafi.

Selv var Sanyang naturligvi­s også fornøyd med drømmescor­ingen.

– Jeg føler at jeg er i flyten. Jeg har trent bedre enn noen gang før. Sist var det Zakaria Sawo, og nå var det jeg som scoret på brassespar­k, sa han.

Ti minutter før slutt ville Kalle Wallius også være med på leken. Den senegalesi­ske prøvespill­eren var sterk i kroppen da han kom seg forbi to Jerv-spillere og slo en presis stikker til Wallius. Fra skrå vinkel var han nådeløs og banket ballen knallhardt inn bak Georg Dirdal i Jerv-målet.

Dermed trakk Start det lengste strået, og er fremdeles ubeseiret i vinter etter 3–0 over Vindbjart, 1–1 mot Bryne og 4–3 over Jerv.

?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Jerv tok ledelsen, men etter halvspilt første omgang var den snudd da Luc Mares headet Start i ledelsen etter en perfekt innsvinger av Sander Sjøkvist.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Jerv tok ledelsen, men etter halvspilt første omgang var den snudd da Luc Mares headet Start i ledelsen etter en perfekt innsvinger av Sander Sjøkvist.
 ?? ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Azar Karadas takker publikum etter å ha mottatt applaus før sin første kamp i Sørlandsha­llen.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Jerv tok ledelsen i Sørlandsha­llen.