Fædrelandsvennen

– Ble brukt i et spill

- EMMA FLØDE

Danske Lyngbys nye hovedtrene­r, Magne Hoseth, mener han ble brukt i et spill i Start. – Helt uforståeli­g, svarer Seunn Smith-tønnessen.

Magne Hoseth har fram til nå vært ordknapp om situasjone­n som oppsto etter at han ble vurdert som ny Start-trener i desember.

I et intervju med VG søndag formiddag, uttaler han seg imidlertid om hvordan han opplevde dramaet.

Før jul ble det kjent at Start ønsket Hoseth som trener, samtidig som klubben fortsatt hadde avtale med daværende trener Sindre Tjelmeland.

– Det var jo interesse fra Start. Jeg snakket litt med dem, men det var veldig mange brikker der som skulle ha vært på plass før jeg eventuelt vurderte det, sier Hoseth til VG. Han fortsetter:

– Og så ble vi jo brukt i et spill der med ...

Ifølge VG nevner Hoseth blant annet at styret i Start ble kastet da han takket nei til klubben, noe han ikke ønsket å utdype mer.

– GAMBLET PÅ MEG

Videre understrek­er Hoseth, som nå er blitt hovedtrene­r for den danske klubben Lyngby, at han er «hinsides glad» for at det er Azar Karadas som fikk muligheten i Start til slutt.

– Så visste jeg jo ikke helt konsekvens­en av at jeg sa nei til Start og de gamblet på meg. Dagen etterpå så stilte jo hele styret plassene sine til disposisjo­n. Jeg visste ikke helt konsekvens­en av at de hadde gamblet alt på meg. De hadde jo ingen andre kandidater, sier Hoseth til VG.

Fædrelands­vennen har fremlagt Hoseths utsagn for Ole Magnus Skisland, som var styreleder i det aktuelle tidsrommet.

Han henviser til Seunn Smith-tønnessen, som var fungerende styreleder etter Skislands avgang og fram til det midlertidi­ge interimsty­ret ble valgt 25. januar.

– KJENNER MEG IKKE IGJEN

– Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i uttalelsen om at det har vært et spill. Det høres helt uforståeli­g ut for meg, sier Seunn Smith-tønnessen til Fædrelands­vennen.

– Har man vurdert seriøst noen andre kandidater enn Hoseth?

– Kravet om et ekstraordi­nært årsmøte gjorde at vi ikke kom videre i det arbeidet. Hun fortsetter:

– Jeg kan ikke se at det ekstraordi­nære årsmøtet, der styret ble kastet, har noen sammenheng med Hoseth.

Hva tenker du om at man ikke fikk det til med Hoseth?

– Hoseth er en strålende trener, så det er klart det hadde vært et skup for Start å få tak i han. Men utover det vil jeg ikke kommentere situasjone­n i Start.

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Seunn Smith-tønnessen var fungerende styreleder etter Ole Magnus Skislands avgang og fram til det midlertidi­ge styret ble bestemt i slutten av januar. Her fra Starts ekstraordi­nære årsmøte.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Seunn Smith-tønnessen var fungerende styreleder etter Ole Magnus Skislands avgang og fram til det midlertidi­ge styret ble bestemt i slutten av januar. Her fra Starts ekstraordi­nære årsmøte.
 ?? FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB ?? Magne Hoseth var høyaktuell som Start-trener før jul, men i januar ble det kjent at han skrev under på kontrakt med den danske fotballklu­bben Lyngby.
FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB Magne Hoseth var høyaktuell som Start-trener før jul, men i januar ble det kjent at han skrev under på kontrakt med den danske fotballklu­bben Lyngby.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway