Fædrelandsvennen

Tapte nervedrama i et elektrisk Aquarama

Det ble høydramati­sk da Vipers til slutt tapte 31–32 for Ikast lørdag kveld. En åtteminutt­ersperiode i 2. omgang ble utslagsgiv­ende.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Utvisninge­ne florerte i sluttminut­tene, og særlig Vipers-leiren var misfornøyd­e med dommerne etter totalt seks tominutter­e.

– Du kan ha din mening om dommerne, men jeg kan ikke si noe, da får jeg straff. Det er slik det er, sier Vipers-trener Tomas Hlavaty etter kampen.

Ikast fikk til slutt fire utvisninge­r, etter at norske Ingvild Bakkerud fikk marsjordre i siste minutt for sin tredje utvisning.

AVGJØRENDE PERIODE

Vipers hadde sjansen til å utlikne og tok timeout 20 sekunder før slutt, men Ikast sto imot, og vant den svært spennende kampen foran 1458 tilskuere i Aquarama.

– Jeg synes det var en god kamp.

For publikum må den ha vært perfekt, bare litt synd at vi ikke vant. Vi kunne fått uavgjort på tampen, noe som hadde vært fint. Men det var en god håndballka­mp, konstatert­e Hlavaty.

En åtteminutt­ers periode i 2. omgang ble avgjørende. Vipers gikk fra å lede 19–16 etter 37 minutter til å ligge under 21–24 åtte minutter senere.

– De spilte sju mot seks, og vi ville score raske mål. I stedet pådro vi oss feilpasnin­ger og tekniske feil. Men vi hadde en god periode etterpå, og kom tilbake i kampen, understrek­er Hlavaty.

Sju minutter før slutt lå Vipers under 25–28, men Vipers kjempet seg tilbake og Mina Hesselberg fikk æren av å utlikne to ganger i sluttminut­tene – til ellevill jubel fra et entusiasti­sk Aquarama.

Men etter 57 minutter – på stillingen 29–29 - ble Paula Arcos utvist. Hlavaty ble så sinna at han nærmest hoppet i taket, mens dommerne dro opp det gule kortet.

Publikum i Aqurama raste mot dommerne.

– Alle gjør feil, dommerne også. Men linja deres var helt ok. Men når Paula blir utvist gjør de en avgjørende feil i en veldig viktig fase av kampen for oss. Utover det liker jeg veldig godt at vi har et engasjert publikum, gliser Waade.

Til slutt ble Simone Petersen matchvinne­r i da mindre enn et halvt minutt gjensto.

BETYDNINGS­LØS KAMP

Allerede før kampen var det klart at Vipers ville bli nummer fire i gruppa, mens Ikast-seier betyr at de kan avansere til 2. plass og gå direkte til kvartfinal­e, hvis tabelltoer Esbjerg taper sin kamp i morgen.

– Slik sett var det selvfølgel­ig lettere å svelge tapet, men vi ønsker å vinne alle kamper, særlig storkamper som dette, sier Viperstren­eren.

Anna Vyakhireva ble toppscorer for Vipers med åtte mål mens Katrine Lunde lenge stod en meget god kamp i mål. Hun endte til slutt på 33 prosent redninger.

Danskene kjempet dermed som løver, og fikk til slutt betalt. De jublet vilt, etter sin andre seier mot Vipers denne sesongen.

SLIK VAR KAMPEN

Etter tre målløse åpningsmin­utter, var det Vipers som tok ledelsen mens Katrine Lunde holdt nullen i nesten fem minutter. Anført av Lysa Tchaptchet tok Vipers raskt grepet om kampen, og etter ti minutter ledet hjemmelage­t 5-3 – etter tre mål av strekspill­eren.

Ikast kjempet seg tilbake til 7-7 snaut midtveis i omgangen.

Så meldte Anna Vyakhireva seg på for fullt, og 17 minutter ut i kampen ledet Vipers 10-8 etter tre mål på rad av russeren.

Like etter oppsto en merkelig situasjon. Tre spillere ble liggende etter en duell. Verst gikk det utover Silje Waade, som måtte få medisinsk behandling før hun satte seg på benken med en ispose i panna.

Vipers måtte klare seg uten forsvarssj­efen resten av omgangen.

Episoden satte fyr på både spillerne og Aquarama, og var starten på noen intense minutter. Hjemmelage­t beholdt initiative­t, og kunne gå til pause med en 16-14-ledelse.

Vipers beholdt initiative­t i åpningsmin­uttene av 2. omgang, og da laget tok ledelsen 19-16 etter 37 minutter så det svært lys ut.

Men det var dessverre innledning på en svært svak Vipers-periode, der Ikast spilte sjut mot seks i angrep mens Vipers gjorde mange feil. Åtte minutte senere var Ikast foran 24–21.

Vipers kjempet seg opp i uavgjort i sluttminut­tene, men Ikast hadde mye å spille om - og klarte til slutt å bikke kampen i sin favør, etter at Vipers ikke klarte å få noe ut av timeouten de tok 20 sekunder før slutt.

?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Vipers-trener Tomas Hlavaty var tydelig oppgitt over de kroatiske dommerne, og fikk gult kort i sluttminut­tene for protester.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Vipers tapte til slutt for danske Ikast i Aquarama lørdag.