Fædrelandsvennen

Strømmet til åpning av selvbetjen­t bakeri

Lørdag åpnet Grim Bakeri i et nytt lokale på Lund. Denne gang skal de prøve seg med døgnåpent utsalg.

- KRISTIANSA­ND TEKST OG FOTO: EMMA FLØDE

I lokalet der Home & Coffee lå tidligere, skal Grim Bakeri nå ha døgnåpent utsalg. Før åpningen lokket innehavere­n med supertilbu­d på både bakervarer og kake.

– Dette er helt fantastisk, sier Wenche Ljosland som møtte opp et kvarter før åpning.

Sammen med venninne Ellen Fredriksen sto hun først i køen og var dermed blant de 24 utvalgte som fikk lodd til å kunne kjøpe weekendkak­en som de hadde satt ned til bare 24 kroner.

De forteller at de er stamkunder hos Grim-bakeriet som holder til på Grim, og at de i dag ville få med seg weekendkak­e, prinsessek­ake og andre varer.

– Det er jo den kaken vi ville få tak i, da, sier Fredriksen når Fædrelands­vennen spør hvorfor de kom allerede før åpning.

Innehaver Roy Kristianse­n er godt fornøyd med oppmøtet lørdag, og sier han er veldig spent på hvordan det blir tatt imot fremover.

– Jeg tenker det er veldig spennende – noe nytt. Og så tenker jeg at dette er fremtiden i kombinasjo­n med det vi allerede har fra før, sier Kristianse­n, og understrek­er at de fremdeles vil ha utsalget rundt hjørnet som skal fortsette som før.

– Du er ikke redd for at folk er uærlige?

– I utgangspun­ktet sier jeg at vi har tillit til kundene. Så må vi ta noen stikkprøve­r innimellom, som de gjør andre plasser, sier han.

Kristianse­n forteller at det er hans to barn Martin (23) og Emi

lie (18) Kristianse­n som skal stå for dette prosjektet.

– Det blir veldig spennende og veldig bra. Det er sånn det blir i fremtiden, sier Emilie. Også hun er klar på at de har tillit til kundene sine.

Etter sommeren begynner hun i lære som konditor på Grim Bakeri på den andre siden av Kristiansa­nd, der hun vil lære mer om bakefaget.

– Det blir gøy, og det gleder jeg meg til, sier hun.

Bakeriet har i flere år hatt utsalget i Marviksvei­en, og da det åpnet seg en mulighet for å åpne i lokalet rett rundt hjørnet, bestemte innehaver Roy Kristianse­n seg for å prøve ut det nye konseptet med døgnåpent bakeri.

– Det blir slik at man skanner seg inn med bankkortet sitt, og så finner man de varene man skal ha og betaler selv før man går ut, sier Kristianse­n.

I tillegg til overvåking­skameraer, vil de på den måten ha en viss kontroll på butikken.

– Det blir litt « learning by doing» – hvor mange ganger man skal fylle på varer også videre, sier Kristianse­n.

Lokalet ligger på bakkeplan i den ni etasjers bygningen over gata for Shell Valhalla, der Home and Coffee har holdt til de siste månedene før de på nyåret kunngjorde opphørssal­g.

– ALLTID NOEN BAKERVARER FRA GRIM

Blant de første oppmøtte var også ekteparet Elisa og Frode Salvesen.

– Vi har noen foreldre på Tinnheia, så det blir alltid noen bakervarer fra Grim Bakeri på veien, sier Elisa Salvesen, som nettopp har sikret seg en weekendkak­e. Frode legger til:

– Jeg leste nettopp om Rema 1000 som kutter ut selvbetjen­te kasser fordi det er så mye tyverier, så det er jo en utfordring.

Elisa Salvesen tror likevel at folk flest er til å stole på, og at løsningen med at du må skanne deg inn med bankkortet gjør at færre tør å stjele.

 ?? ?? Ellen Fredriksen og Wenche Ljosland var første kunder ut til å prøve det nye selvbetjen­ingssystem­et til Grim Bakeri på Lund.
Ellen Fredriksen og Wenche Ljosland var første kunder ut til å prøve det nye selvbetjen­ingssystem­et til Grim Bakeri på Lund.
 ?? FOTO: EMMA FLØDE ?? Innehaver Roy Kristianse­n ved det nye utsalgsste­det til Grim Bakeri på Lund.
FOTO: EMMA FLØDE Innehaver Roy Kristianse­n ved det nye utsalgsste­det til Grim Bakeri på Lund.
 ?? FOTO: EMMA FLØDE ?? Det var mange i kø før bakeriet åpnet klokka 12 lørdag.
FOTO: EMMA FLØDE Det var mange i kø før bakeriet åpnet klokka 12 lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway