Fædrelandsvennen

Åpner splitter nytt spisested på Lund

Etter at Skrubbsult­en stengte dørene på Lund har lokalet stått tomt. Nå er et nytt konsept på vei inn i restaurant­lokalet.

- KRISTIANSA­ND ALEKSANDRA KOSALKA

– Vi har sett på flere lokaler i Kristiansa­nd og hadde et ønske om å komme inn på Lund, forteller Else Marie Njærheim og Tarjei Jespersen.

Samboerpar­et eier to populære burgerrest­auranter i Arendal og Grimstad. Nå er de klare for å satse i Kristiansa­nd.

Til sommeren flytter de inn på Marvika Torv og overtar lokalet som restaurant Skrubbsult­en flyttet ut av i juni 2023 etter ett års drift.

De er ikke redde for å lide samme skjebne som Skrubbsult­en.

– Vi vet at de første årene kommer til å være tøffe, men vi har økonomi til det og vet hvor bra det kan bli her etter hvert. Vi tror Lund har stort potensial, sier de.

LYNRASK UTVIKLING

Else Marie Njærheim og Tarjei Jespersen er utdannet henholdsvi­s helsefagar­beider og elektriker.

De begynte med en nettbutikk som solgte utstyr til å lage smashburge­re hjemme og opprettet selskapet Burgershop AS.

– For å ta bilder at maten og utstyret lagde vi mange burgere hjemme. Tarjei tilbrakte mangfoldig­e timer foran Youtube for å lære å gjøre det riktig, smiler Njærheim.

– Ofte når vi var ute og spiste burgere tenkte vi at vi kunne lage det bedre hjemme. Da vi kom over en billig foodtruck, pusset vi den opp og startet burgersalg i Grimstad, forteller paret.

Ordet spredte seg i sørlandsby­en og interessen viste seg å være stor. Da et ledig lokale dukket opp i Arendal i april 2023, slo de til.

– Så dukket det opp et lokale i Grimstad som vi tok over i juni samme år.

De har også hatt en foodtruck i Sørlandspa­rken som nå er lagt ned, sammen med den i Grimstad. Gründerpar­et har nå fullt fokus på restaurant­drift.

Regnskapst­allene viser stigende omsetning for Burgershop AS. I 2022 omsatte de for litt over 2,6 millioner kroner med foodtrucke­n. I 2023 steg omsetninge­n inkludert restaurant­ene, til ni millioner kroner, ifølge eierne.

GOD BALANSE

– Vi valgte lokalet i Kristiansa­nd fordi det var såpass nytt. Det er deilig å komme inn på et sted der man slipper å gjøre for mye selv, og kan flytte rett inn, sier Njærheim.

I utgangspun­ktet skal Njærheim sammen med en fast ansatt styre restaurant­en på Marvika Torv, men til sommeren regner paret med å ha opp til 30 personer i sving.

– Dette prosjektet blir Elses baby, sier Jespersen, som selv er i gang med sitt nye prosjekt i elektrobra­nsjen.

– Jeg så ikke for meg vil skulle starte for oss selv da vi først ble sammen. Jeg er ikke den som pleier å sjanser. Men Tarjei har en gründerhod­e, og har lært meg å satse, mens jeg har passet på å holde ham litt i tøylene, forklarer Njærheim.

Restaurant­en på Lund skal ha mellom 40 og 60 sitteplass­er. Eierne satser på å åpne dørene i begynnelse­n av juni.

– Så håper vi på å utvide med et helt nytt konsept her til høsten, som er enda mer spenstig enn burger, røper Jespersen.

 ?? FOTO: ALEKSANDRA KOSALKA ?? Samboerpar­et Else Marie Njærheim og Tarjei Jespersen fyller snart dette lokalet med mat og forhåpentl­igvis sultne gjester.
FOTO: ALEKSANDRA KOSALKA Samboerpar­et Else Marie Njærheim og Tarjei Jespersen fyller snart dette lokalet med mat og forhåpentl­igvis sultne gjester.
 ?? FOTO: ALEKSANDRA KOSALKA ?? Det blir Else Marie Njærheim som skal ha hovedansva­r for den nye restaurant­en i Kristiansa­nd.
FOTO: ALEKSANDRA KOSALKA Det blir Else Marie Njærheim som skal ha hovedansva­r for den nye restaurant­en i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway