Fædrelandsvennen

Sanyang beklaget overfor lagkamerat­ene – Vi står bak ham

- KRISTIANSA­ND SHAYAN JALILIAN JIM RUNE BJORVAND PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN

Tre dager etter at Alagie Sanyang (27) sa at han ville forlate Start, spilte han nitti minutter for laget i tapet mot Aalesund. Nå røper både trener Azar Karadas og spilleren selv at han har beklaget sine uttalelser.

– Det er viktig for meg å være profesjone­ll. Jeg møtte opp og snakket med spillerne. Jeg ønsket å forklare dem situasjone­n, slik at vi kunne ha en felles forståelse for hvorfor jeg gikk ut på den måten jeg gjorde, sier Alagie Sanyang til Fædrelands­vennen etter 1–3-tap for Aalesund.

Onsdag – på deadline day – tikket det inn et bud på rundt 1,3 millioner kroner fra HamKam som ønsket å hente spissen. Etter at Start valgte å avslå budet fra eliteserie­klubben, gikk Sanyang ut i Fædrelands­vennen og sa blant annet at han «følte tiden var inne for å ta steget opp til Eliteserie­n».

– Jeg synes selvfølgel­ig det er kjipt at Start avslår bud på meg. Jeg er 27 år gammel nå og har ikke lenge igjen av min karriere. Når muligheten nå har kommet, så føler jeg at tiden er inne for å gripe den, sa spissen.

– VI STÅR BAK HAM

Hans uttalelser ble møtt med mye kritikk blant Start-supportern­e i sosiale medier, som stilte spørsmål ved hans profesjona­litet. I tillegg til å være en av lagets viktigste spillere, er han også en av tre spillere i kapteinste­amet.

Nå røper både Start-trener Azar Karadas og spilleren selv at han dagen derpå var inne i garderoben og beklaget sine uttalelser overfor laget.

– Jeg har pratet mye med Alagie. Vi har snakket ut om det. Han har beklaget overfor spillergru­ppa. Han har ambisjoner både på vegne av seg selv og Start. Han er en spiller vi står bak, sier Starts hovedtrene­r.

– Opplever du at han har fokuset sitt på Start nå?

– Hundre prosent. Han er en profesjone­ll gutt, som vil det beste for Start og sine lagkamerat­er. Jeg har ingen problemer med det han sa i et lite øyeblikk der. Det bor mye følelser i den gutten der, svarer Karadas.

ANGRER

Sanyang selv sier at hans fokus er «110 prosent på Start».

– Jeg har jo blitt eldre og det kom en mulighet som jeg ville ta, men jeg trives i Start og kommer til å gi alt. Det merket du utpå her i dag også. Jeg var påskrudd, energisk og gjorde alt jeg kunne. Fokuset mitt kommer til å være på å hjelpe laget. Det er det eneste jeg tenker på nå, sier han.

– Angrer du på dine uttalelser?

– Ja, jeg skulle kanskje ikke gått ut i media med det. Men sånn er det. Det er sånn fotballen er. Jeg føler at jeg måtte lufte ut mine tanker og det jeg satt inne med. Det viktigste nå er at lagkamerat­ene fortsatt har tillit til meg, og jeg til dem. Det kommer til å bli bra dette her, svarer Sanyang.

❞ Ja, jeg skulle kanskje ikke gått ut i media med det. Men sånn er det. Det er sånn fotballen er. Jeg føler at jeg måtte lufte ut mine tanker og det jeg satt inne med.

ALAGIE SANYANG

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Alagie Sanyang ville forlate Start på deadline day, men endte opp med å bli værende i klubben. Lørdag spilte han 90 minutter i kampen mot Aalesund.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB Alagie Sanyang ville forlate Start på deadline day, men endte opp med å bli værende i klubben. Lørdag spilte han 90 minutter i kampen mot Aalesund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway