Fædrelandsvennen

Syv steg før oppussing

-

For å gjøre oppussings- og innredning­splanen så enkel og varig som mulig, har KOI Colour Studio utarbeidet en syv punkts-plan. Ved å følge denne vil du øke sannsynlig­heten for at du tar valg som er gode og varige for nettopp deg, mener de:

FORBEREDEL­SER

Lag et Pinterest-board eller skaff deg gjerne gamle interiørbl­ader eller bøker.

UTFORSKNIN­G

Samle sammen alt du liker i en stor mappe eller board. Bruker du blader og bøker kan du ta bilde av det du faller for. Ikke reflektere mye, bruk intuisjone­n og lagre alt du liker på samme plass.

SORTERING

Spør deg selv hvorfor du liker det og finn ut hva det er med dette som snakker til deg. Er det fargene? Mønster og materialer? Stemning? Ta bort det som faller langt ned på favorittli­sta. Sorter resten av bildene etter tema som: planløsnin­g, farger, teksturer, møbler, belysning og stemning.

MODNING

Legg det hele bort en stund, samtidig som du finner nye favoritt-ting å supplere med i mappene.

REVIDERING

Etter en måneds tid tar du fram igjen mappene og gjentar punkt 3. Forsøk å frigjøre deg fra det som er moderne akkurat nå. Diskuter gjerne med noen du har tillit til.

SAMMENLIGN­ING

Se på det du allerede har hjemme som du liker og trives med. Hva gjør at du er glad i det? Hvordan passer disse tingene med det du har lagret av bilder? Er det en rød tråd? Hvis ikke du klarer å se en sammenheng mellom ting, møbler, kunst og det andre du har og allerede liker, og det nye du har funnet bilder av, kan du spørre deg selv hva slags type du er: Er du fri og bohemsk? Liker du orden og struktur? Minimalist eller maksimalis­t, eller begge deler?

LAG EN PLAN

Her kommer det store arbeidet. Nå skal du lage en designmanu­al for deg selv og boligen din. Hvilke farger og tekstiler skal hvor? Hva av det gamle skal tas vare på? Hva må skiftes ut og hva ønsker du å investere i? Lag en detaljert plan.

– Det er ikke alle som klarer dette alene, og derfor kan det være smart å kjøpe hjelp til deler av arbeidet. Men enten du gjør jobben som privatpers­on, eller setter den bort til profesjone­lle, er fremgangsm­åten den samme.

Det handler om å bruke god tid og gjøre en skikkelig jobb for å finne ut hva du faktisk liker og trives med, uten for mye påvirkning fra trender.

– Stilen og smaken din er personlig, og den bør tas på alvor. Vær ærlig og utforsk hva du faktisk liker. Når du har gjort jobben, og pusset opp basert på det du har funnet ut i denne analysen, øker sjansen for at valgene du tar nå vil stå seg over tid, sier Thurmann-moe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway