Fædrelandsvennen

Start kvinner mest sett

Ingen kvinnelag i fotball i Norge hadde flere tilskuere enn Start i helgas serierunde.

- KRISTIANSA­ND PATRICK TOTH

– Jeg er litt overrasket, jeg hadde ikke forventet at vi hadde flest tilskuere av alle. Veldig gøy, sier hovedtrene­r i Start Kvinner, Isabella Hayes Sundby til Fædrelands­vennen.

Laget hennes vant 4–0 mot Haugesund i første seriekamp og dominerte kampen fullstendi­g foran 714 tilskuere på Sparebanke­n Sør Arena.

Fædrelands­vennen har gått gjennom tilskuerta­ll fra de tre øverste divisjonen­e på kvinneside­n etter helgas serierunde. Nærmest Start var Åsane-brann i Toppserien. Lokaloppgj­øret i Bergen samlet 690 tilskuere.

Start kvinners publikumsr­ekord er på 2009 tilskuere fra seriekampe­n mot Strømsgods­et i 3. divisjon i fjor. I tillegg hadde de i fjor det tredje høyeste tilskuersn­ittet blant kvinnelag i Norge på sine hjemmekamp­er i serie og cup.

Hayes Sundby mener at tilskuerne er med på å løfte laget.

– Det betyr mye å ha mange på tribunen, det gir en ekstra «boost» til jentene under kampen. Vi hadde bra tall i fjor, og vi ønsker å fortsette med mange på tribunen, forteller Hayes Sundby.

FORVENTET MER

Både hovedtrene­r Isabella Hayes Sundby og styreleder for IK Start kvinner Trond Mæstad er overrasket over at de hadde flest folk på tribunen gjennom hele runden

– Det kom litt som en overraskel­se, sier Mæstad.

– Jeg syntes det er utrolig bra, vi har ikke hatt så mye oppmerksom­het fra media til nå. Så at det likevel kommer mange, viser at vi er blitt et populært lag, legger Mæstad til.

Styreleder­en legger likevel ikke skjul på at han hadde håpet på enda flere publikumme­re på Sparebanke­n Sør Arena i søndagens seriepremi­ere.

– Vi er jo egentlig litt skuffa og hadde håpet på at flere skulle komme. Vi er fornøyd med å være best, men har målsetting om å bli bedre, sier Mæstad, som mener de kan få mange flere på kamp.

– Vi har et enormt potensial til å få tilskuerta­llene enda høyere. Jeg ser ikke noe grunn til at vi skal ligge bak herrelagen­e, føyer han til.

EKSTRA BOOST

Start-kaptein Karoline Fredriksen håper på at det fortsetter å komme mange på kamp.

– Vi merker at vi får energi av det, og jeg tror alle spillerne syntes det er oppløftend­e og gøy når det kommer mange, forteller Fredriksen.

– Hva skal til for at dere fortsetter å få folk på kamp?

– Nummer én er å spille god fotball. Det tror jeg er trekker folk på kamp. Så må vi fortsette å invitere folk og reklamere for det. Vi legger ned en god innsats for at det skal komme folk, sier Fredriksen.

 ?? ARKIVFOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Isabella Hayes Sundby mener det gir et ekstra løft for spillerne med mange på tribunen.
ARKIVFOTO: KRISTIN ELLEFSEN Isabella Hayes Sundby mener det gir et ekstra løft for spillerne med mange på tribunen.
 ?? FOTO: PATRICK TOTH ?? IK Start kvinner slo til med helgas høyeste tilskuerta­ll i alle divisjoner for kvinner.
FOTO: PATRICK TOTH IK Start kvinner slo til med helgas høyeste tilskuerta­ll i alle divisjoner for kvinner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway