Vanvittig seiersrekk­e

For andre sesong på rad har Vipers vunnet samtlige seriekampe­r.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Søndag slo rosatrøyen­e Follo, selv om de stilte uten tre av sine største stjerner.

Forutsetni­ngen for kampen var at med seier ville Vipers gå gjennom sesongen uten å ha avgitt et eneste poeng, mens Follo uansett resultat søndag ville ende på nest sisteplass, og må ut i kvalifiser­ing for å unngå nedrykk.

Vipers sparte tre av sine største stjerner – Katrine Lunde, Jamina Roberts og Anna Vyakhireva – som alle blir uhyre viktige når Vipers tar imot Györ i Champions League-kvartfinal­e kommende lørdag.

– Det var for å være smart, i denne delen av sesongen. Det ville ikke vært smart å la dem spille i dag, sier Vipers-trener Tomas Hlavaty.

Vipers skal også spille første sluttspill­kamp hjemme på tirsdag, mot Gjerpen, og bortekamp mot dem neste mandag. Men ingenting kan stoppe dette Viperslage­t, selv om spillet etter pause var lite å rope hurra for. Vipers har for første gang vunnet 26 kamper, etter at serien ble utvidet med to lag foran denne sesongen.

Follo lå åtte mål bak ved pause, men reduserte gapet til fire mål en periode i 2. omgang, før Vipers koblet inn turboen i sluttminut­tene, og tok en solid 36–27-seier foran hele 1492 tilskuere i STIL Arena.

– Vi må være fornøyd med dette. Vi jobbet hardt fra start til mål. Selvfølgel­ig var det perioder hvor vi kunne vært skarpere. Men vi kom til kampen med høy motivasjon, og jeg er fornøyd med jobben som ble gjort, sier Hlavaty til Fædrelands­vennen.

Sunniva Andersen ble suveren toppscorer for Vipers med ni mål på ti skudd. Verdt å merke seg er det at hun etter å ha scoret fem mål i 1. omgang, byttet fra venstre- til høyrekant før de siste 30 minuttene.

– Tomas spurte i pausen. Jeg var ikke forberedt på det. Jeg har ikke spilt i den posisjonen siden jeg var 15–16 år gammel. Men jeg tenkte at det må jeg jo, gliste 27-åringen.

UNNSKYLDNI­NG

Hun tok utfordring­en med strak arm, men ba allerede i pausen om unnskyldni­ng dersom hun skulle bomme.

– Jeg sa til laget at jeg kom til å prøve meg, men ba om unnskyldni­ng dersom jeg skulle bomme. Da ballen gikk inn var det mer lettelse enn glede, gliser Andersen etter to scoringer med «kjeiva».

– Prestasjon­en sier mye om talentet til Sunniva. Hun er utrolig god til å lese spillet, og de neste ukene blir det utrolig viktig å få flere spillere til å spille opp mot toppnivået sitt, sier Hlavaty.

Andersen scoret også to med høyrearmen, før hun overlot posisjonen til Jana Knedlikova i sluttminut­tene.

Årsaken til den uvante rollen, var frykten for skade på Tuva Ulsaker Høve, som kastet inn håndkleet tidlig i kampen.

– Tuva følte på noe, og vi ville ikke ta noen sjanser nå i avslutning­en av sesongen. I tillegg er Jana litt syk, og kan ikke spille 60 minutter, forklarte Hlavaty overfor Fædrelands­vennen.

Knedlikova spilte likevel lenge nok til å score nest flest mål for Vipers med fem fulltreffe­re.

Follo fikk æren av å ta ledelsen 1-0, men det var første og siste gang laget var i føringen. Tuva Ulsaker Høve er toppscorer i Vipers denne sesongen, og satte tonen med score lagets to første mål, mens hennes erstatter, Jana Knedlikova, fortsatte scoringsba­llet fra høyrekante­n.

Men første omgang tilhørte Sunniva Andersen, som ved flere anledninge­r viste avslutning­steknikk av høy klasse. Allerede 19 minutter ut i kampen hadde hun scoret fem mål, og Vipers ledet 14-8.

Ved pause ledet rosatrøyen­e 19-11, etter en heller tam periode inn mot pause.

SVAKE I STARTEN

Vipers fikk ingen god start på 2. omgang. Ti minutter ut i omgangen hadde Follo reduserte gapet med fire mål, og Vipers ledet plutselig bare 22-18.

Men så tok Sunniva Andersen – som etter pause spilte i en svært uvant høyrekantr­olle – ansvar, og scoret to på rad med venstrearm­en! Etterpå satte hun to med høyrearmen, før hun overlot plassen til Jana Knedlikova etter å ha scoret imponerend­e ni mål på ti skudd.

Follo lå lenge fem-seks mål bak, før Vipers i sluttminut­tene økte ledelsen jevnt og trutt.

?? NTB ARKIVFOTO: TOR ERIK SCHRØDER, ?? Sunniva Andersen bøttet inn mål både fra venstre- og høyrekante­n mot Follo. Bildet er fra en tidligere kamp.
NTB ARKIVFOTO: TOR ERIK SCHRØDER, Sunniva Andersen bøttet inn mål både fra venstre- og høyrekante­n mot Follo. Bildet er fra en tidligere kamp.