Fædrelandsvennen

Fjerde selskap konkurs

- DETTE ER SAKEN TEKST: MARGRETHE SAGA margrethe.saga@fvn.no TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no TEKST: EIRIN MARGRETHE FIDJE eirin.fidje@fvn.no

Agder Maskintran­sport er konkurs. Selskapet har over 30 millioner kroner i gjeld.

Et av Agder Gruppens dattersels­kaper, Agder Maskintran­sport er konkurs.

Agder Gruppens morselskap, samt dattersels­kapene Agder Rental og Agder Anleggsent­er ble begjært konkurs onsdag 24. april.

30. april ble det klart at foreløpig 103 personer mistet jobben etter konkursen.

Nå er også det fjerde av konsernets selskaper, Agder Maskintran­sport, konkurs.

30 MILLIONER I GJELD

Selskapet hadde ifølge styrets innberetni­ng en samlet gjeld på over 30 millioner kroner per 31. mars. Samtidig var eiendelene i selskapet bokført til 26,6 millioner kroner.

Omsetninge­n i selskapet har ifølge kjennelsen økt, men økt kostnadsni­vå og pressede marginer i bransjen har likevel ført til en negativ utvikling i resultat.

Ved nyttår hadde selskapet en negativ egenkapita­l på 2,4 millioner kroner og et underskudd før skatt på 2,9 millioner kroner før skatt. De røde tallene ble ytterliger­e forsterket gjennom årets tre første måneder.

– Agder Maskintran­sport har vært veldig avhengig av virksomhet­en til Agder Rental og Agder Anleggssen­ter. Gjennom konkursene i de selskapene har Agder Maskintran­sport mistet en god del av sitt livsgrunnl­ag, sier styreleder Gunstein Lauvrak.

Det var styret selv som begjærte selskapet konkurs tirsdag ettermidda­g, men siden morselskap­ets konkurs har dattersels­kapene vært i boets eie.

– Det var nesten uunngåelig. Vi hadde håpet å tilpasse driften med litt mindre oppdragsme­ngde, men det var ikke realistisk.

FORTSATT DRIFT

Lauvrak sier at selskapet har ansatte hovedsakel­ig i Kristiansa­nd. Ifølge styret har de ni ansatte.

Selskapet er det fjerde i Agder

Gruppen-konsernet som går konkurs. Fortsatt er det flere dattersels­kaper som er i drift.

– Hva skjer med disse?

– Er man i drift, så er man i drift. Man må fortløpend­e vurdere driften i de ulike selskapene. Men de har alle vært en del av en større gruppe, så alle er eksponert. Vi prøver å videreføre driften, og vurderer fortløpend­e salg av virksomhet­ene.

Lauvrak henviser til bostyrer Christian Bohne når det gjelder å svare på spørsmål rundt salg av selskapene, men sier det er interesse for virksomhet­ene:

– Det er en grunn til at vi holder det gående i noen selskaper, sier Lauvrak, som ikke vil kommentere om det er ventet flere konkurser i nær fremtid.

EN AV LANDETS STØRSTE

Fædrelands­vennen har så langt ikke fått tak i daglig leder Inge Senum Oftebro.

Han eier selv en mindre del av selskapet, som opprinneli­g het Belland og Senum Transport AS.

På Agder Gruppens nettsider står det følgende:

«Med nærmere 3000 transporto­ppdrag i året er Agder Maskin● ● ● ● transport en av Norges desidert største transportø­rer. Vi frakter både pakninger og pakker, men vår hovedvirks­omhet er frakt av tunge maskiner fra A til Å».

– 70 prosent av Agder Maskintran­ports omsetning var fra Agder Rental og Agder Anleggsent­er, sier bostyrer Christian Bohne til Fædrelands­vennen.

– Kommer det flere oppbudsbeg­jæringer?

– Det er jeg ikke kjent med. I flere uker har det pågått et intenst arbeid for å prøve å sikre videre drift av hele eller deler av virksomhet­en i konsernet, og bostyrer er fortsatt i dialog med flere interessen­ter.

– Arbeidet går som forventet. – Når kan vi vente en avklaring? – Det går nok noen uker, sier Bohne.

 ?? FOTO: ALEKSANDER PEERSEN FRETHEIM ?? Konkursen i Agder Maskintran­sport er den fjerde i Agder Gruppen-konsernet.
FOTO: ALEKSANDER PEERSEN FRETHEIM Konkursen i Agder Maskintran­sport er den fjerde i Agder Gruppen-konsernet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway