Fædrelandsvennen

Lyngdal hyller Ryerson: – Helt sinn

Lyngdal er i gang med å planlegge fest i fotballhal­len når byens store helt spiller Champions League-finale 1. juni mot Real Madrid.

-

– Det er helt sinnssykt det han har fått til. Det var stort og sitte å se på i går, og jeg er vanvittig stolt, sa Zlatko Tripic til Fædrelands­vennen onsdag.

Viking-kapteinen, som forberedte seg til cupkamp mot Levanger onsdag kveld, var i fyr og flamme på Ryerson og Lyngdals vegne etter at Borussia Dortmund tok seg til Champions League-finale tirsdag kveld. Ryerson tok steget fra Lyngdal til Viking, før han gikk videre til Tyskland.

– Hele laget satt sammen og så kampen. For meg som tidligere lagkamerat og lyngdøl, var dette utrolig stort. Vi lyngdøler er et lite folk. Vi glemmer aldri hvor vi kommer fra og er veldig stolte når noen andre gjør det bra. Det han har levert har vært ekstremt solid. Du vet hva du får av Julian, sier Tripic, som husker en liten tass i Lyngdal-miljøet – med en stor vilje.

– Den har han alltid hatt. Jeg visste jo hvem han var, men det var først da vi ble lagkamerat­er i Viking, at vi ble godt kjent. Jeg tenkte at han ville nå langt på grunn av viljen, men kanskje ikke dit han har kommet nå, sier Tripic.

SPILLER I LONDON 1. JUNI

I Lyngdal jubler de av det som nå har blitt byens største fotballpro­fil. Bygda har fostret mange de siste årene. Ingvild Stensland, Zlatko Tripic, Stefan Strandberg, Mathias Rasmussen og Eman Markovic er alle fra Lyngdal.

– Det er klart jeg har fulgt med, det er jo helt fantastisk. Som ordfører er jeg stolt og som kommune er vi kjempestol­te av Julian, sier ordfører i Lyngdal, Unni Nilsen Husøy til Fædrelands­vennen.

Ordfører Husøy setter ord på hva det betyr for byen Lyngdal.

– Det betyr jo kjempemye, det er klart at Lyngdal blir virkelig satt på kartet. Som kommune tar vi ikke på oss æren for han, men det er klart at han er fra Lyngdal og vi er utrolig stolte av det han har fått til, sier Husøy.

– Fytti grisen, er første reaksjon Karl Endre Igland, daglig leder i Lyngdal.

– Dette var helt vanvittig gøy. Jeg hadde håpet at de skulle klare det, men kanskje ikke helt troen. Vi er utrolig stolte av Julian her borte i dag, sa han onsdag.

Klubben planlegger nå finalefest i innendørsh­allen ved idrettsanl­egget. Finalen, der Dortmund møter Real Madrid, spilles i London 1. juni.

– Det må vi gjøre. Vi har snakket om det i dag. Vi har også 90-årsjubileu­m i år, så dette må vi markere, sier Karl Endre Igland, daglig leder i Lyngdal IL. Han er også Ryersons tidligere trener.

– Vi er jo en liten del av dette, men Julian har lagt ned en enorm innsats på egenhånd for å komme dit han har kommet. Han har en enorm vilje og en enorm lidenskap, sier Igland, som forteller om en ung spiller i rød Lyngdal-drakt med noen unike egenskaper.

NØYTRALISE­RTE STORTALENT SOM 13-ÅRING

Han har spilt og vunnet Sør Cup med brudd i foten. Han hev seg på et terrengløp som 11-åring i Lyngdal og vant klassen mot flere år eldre gutter. Han hatet å tape, og kunne ta ut langt bedre spillere enn seg selv når han fikk den oppgaven – slik han gjorde mot Kylian Mbappé tirsdag kveld.

– Jeg husker en gang vi spilte Adidas Cup mot Djerv 1919. De hadde en kar som het Martin Samuelsen (Haugesund-spiller), som var det store talentet i den generasjon­en. Vi satte Julian på ham og vant 3–1, mye på grunn av det, forteller Igland.

Ingvild Stensland er den eneste sørlending­en som tidligere har spilt Champions League-finale, med sitt Lyon i 2010.

– Jeg synes det er helt fantastisk at vi har en lyngdøl som skal spille Champions League-finale. Jeg er

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway