Fædrelandsvennen

Nssykt. Vanvittig.

- TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no TEKST: PATRICK TOTH

veldig imponert over reisen han har hatt, og han har hatt en litt annen vei enn det andre spillere har hatt. Måten han har spilt på er mesterlig. Akkurat nå må han føle at han på en bra plass, sier Stensland til Fædrelands­vennen.

Hun kjenner også på en stolthet på vegne av Lyngdal som fotballby.

– Jeg tror det betyr enormt mye for Lyngdal. Det er veldig spesielt at byen har produsert så mange bra fotballspi­llere. Det at Julian presterer på det nivået som han gjør, viser at man kan lykkes, selv fra mindre plasser. Lyngdal som by er veldig støttende og «backer». De er veldig flinke til å støtte de lokale fotballspi­llerne, det kjente jeg også på når jeg spilte, forteller den tidligere landslagss­pilleren.

Ryerson er den første herrespill­eren fra Sørlandet som kan få spilletid i en Champions League-finale. Men vi har en tidligere vinner med en lignende historie. Steinar Pedersen vant Champions League med Dortmund i 1997. Høyrebacke­n fikk spilletid i gruppespil­let, men var utlånt til Lillestrøm da tyskerne vant finalen mot Juventus. I går satt den tidligere Start-treneren klistret og så gamleklubb­en og Ryerson ta seg videre.

TIL INSPIRASJO­N FOR ANDRE

– Jeg følger alltid med Dortmund. Jeg er veldig imponert av Julian. Han spiller rett og slett veldig godt, og har fått en sterk posisjon i laget. Utrolig moro, konkludere­r Pedersen, som også fikk se Ryerson som talent den gang han var i støpeskjee­n. I starten av Pedersens trenerkarr­iere var han kretslagst­rener for Agder-laget som lyngdølen var en del av.

– Det var større talenter enn Julian der. Han var en del av et sterkt kull med Wichne-brødre, Mathias Rasmussen, Erlend Segberg og Lasse Sigurdsen.

– Så du tenkte ikke at han skulle nå en Champions League-finale?

– Nei, svarer Pedersen kontant før han fortsetter.

– Han vokste seg god, trengte tid og har jobbet hardt. Han er et godt eksempel for mange, sier den tidligere Start-treneren.

Det mener også Tripic:

– Han er ganske stille og har gått veldig under radaren. Men han er blitt et rått eksempel på hva vilje og karakter kan gjøre. Med det kan du oppnå noe stort. Det er et sykt bra eksempel for den generasjon­en som kommer opp, både i Lyngdal og andre steder, sier Tripic.

PS. Borussia Dortmund møter Real Madrid i finalen 1. juni på Wembley i London.

 ?? FOTO: FRANK AUGSTEIN, AP / NTB ARKIVFOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Julian Ryerson på ryggen til matchvinne­r Mats Hummels tirsdag kvled. Dortmund spiller Champions League-finale 1. juni. «Liten klubb fra Vest-agder markerer seg på fotballkar­tet», skrev Fædrelands­vennen i 2014. Da var Zlatko Tripic blant spillerne Lyngdal har produsert til toppfotbal­len de siste årene. Her var han tilbake på hjemtrakte­ne samme med tidligere fotballfor­mann i Lyngdal, Karl Igland.
FOTO: FRANK AUGSTEIN, AP / NTB ARKIVFOTO: HÅVARD KARLSEN Julian Ryerson på ryggen til matchvinne­r Mats Hummels tirsdag kvled. Dortmund spiller Champions League-finale 1. juni. «Liten klubb fra Vest-agder markerer seg på fotballkar­tet», skrev Fædrelands­vennen i 2014. Da var Zlatko Tripic blant spillerne Lyngdal har produsert til toppfotbal­len de siste årene. Her var han tilbake på hjemtrakte­ne samme med tidligere fotballfor­mann i Lyngdal, Karl Igland.
 ?? ARKIVFOTO: TORE-ANDRÉ BAARDSEN ?? Tidligere Start-spiller Steinar Pedersen spilte i sin tid for Borussia Dortmund, men han gikk glipp av Cl-finalen med laget sitt fordi han da var på utlån til Lillestrøm.
ARKIVFOTO: TORE-ANDRÉ BAARDSEN Tidligere Start-spiller Steinar Pedersen spilte i sin tid for Borussia Dortmund, men han gikk glipp av Cl-finalen med laget sitt fordi han da var på utlån til Lillestrøm.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway