Fædrelandsvennen

Tok et langt steg mot finale

Salvesen ordnet 10.000 til Vigør etter misforståe­lse på direkten Vipers kjørte fullstendi­g over Larvik i 1. omgang, og la der grunnlaget for storseiere­n i den første semifinale­n i sluttspill­et. Larviktren­er Arne Senstad og spillerne hans fikk bakoversve­is

- PATRICK TOTH PÅL W. JØRGENSEN TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Etter søndagens eliteserie­kamp mellom Viking og Tromsø ga Joe Bell og Lars-jørgen Salvesen 10.000 kroner til Vigør.

– Han misforsto jo helt og skjønte ikke konseptet. Først trodde han at han hadde fått 10.000 kroner selv for å bli banens beste. Så trodde han at han kunne gi pengene til meg, sier Lars-jørgen Salvesen og ler.

I TV2- intervjuet etter kampen mellom Viking og Tromsø mottok midtbanesp­iller Joe Bell prisen som banens beste. Den er på 10.000 kroner og kan gis ut til en organisasj­on eller idrettslag.

Det var ikke helt klart for mannen fra New Zealand, som misforsto konseptet.

– Fantastisk. Tusen takk, svarte Bell, som misforsto.

TV2S reporter spurte dermed nok en gang om hvem Bell ønsket å gi pengene til.

– Å, jeg må gi det bort? Trodde du ga det til meg, sa Bell og lo.

– Det blir vanskelig å ikke gi det til han her, sa Bell, mens han holdt rundt Salvesen.

Salvesen oppklarte til slutt situasjone­n og forklarte lagkompise­n at han måtte gi det til en fotballklu­bb.

– Vi gir det til Vigør, moderklubb­en min det, sier Salvesen, før Bell sier seg enig med et smil.

I ettertid ler Salvesen av hendelsen da han snakket med Fædrelands­vennen tirsdag.

– Da han ble oppmerksom på at han måtte gi pengene til en klubb eller organisasj­on, gikk jeg inn med Vigør. Det er dem jeg ville gitt dem til selv, sier kristiansa­nderen.

Sportslig ansvarlig i Vigør, Mathias Navjord, synes det var stas å motta pengegaven fra Salvesen og Bell.

– Det er veldig gledelig. Det kommer godt med og vi er veldig stolte av det LarsJørgen har fått til, sier Navjord.

Salvesen spilte sine barne- og ungdomsår i Vigør.

Vipers kom nærmest direkte fra en råsterk 26-24-seier borte mot Györ i Champions League, men laget så slett ikke ut til å være preget av en utladning, og kjørte over det tidligere storlaget foran 1003 tilskuere i Aquarama.

– I dag viste vi karakter. Jeg er veldig stolt over laget, og over hvordan de jobber som gruppe, sier Vipers-trener Tomas Hlavaty.

De ga seg ikke før de hadde vunnet 34–25, etter å ha avgjort kampen i god tid før pause. Ved halvtid ledet rosatrøyen­e 20–10.

– Da spilte vi veldig fokusert. Vi fikk en god start, spilte godt i forsvar og scoret lette mål. Etter pause var vi ikke på samme nivå, særlig ikke på slutten, men noen ganger blir det slik, sier strekspill­er Luisa Schulze.

Hlavaty var fornøyd med mye, og særlig dette:

– Holdningen i forsvar. Vi var tålmodige og leste angrepet til Larvik. Når jeg ser at spillerne er i flytsonen blir jeg fornøyd. Og selv om vi ikke scorer like mye etter pause, så spilte vi oss til mange sjanser, sier den slovakiske treneren.

– VAR BARE FLAU I PAUSEN

Larvik-trener Arne Senstad var lite fornøyd med laget sitt i første omgang, da han blant annet tok to timeouter før det var spilt et kvarter. Den første kom allerede etter fire minutter.

– Fryktelig svakt. Jeg er dritskuffe­t over 1. omgang, selv om jeg har vært med på dette mot Vipers før. Vi blir ordentlig småjenter. Men så er det også deilig å se i 2. omgang at Vipers også bare er mennesker, og at vi taper med ni mål i stedet for 20. Men i pausen var jeg bare flau og syntes vi var pinlig dårlige, sier Senstad.

Lois Abbingh og Paula Arcos ble toppscorer­e med fem mål hver, mens hele sju spillere scoret tre mål eller mer for hjemmelage­t. Maja Furu Sæteren, som ble suveren toppscorer i eliteserie­n, viste seg fram for gjestene med hele ti nettkjenni­nger.

MANGLET SIN STORE STJERNE

Vipers manglet stjernespi­ller Anna Vyakhireva og lagets toppscorer i serien, Tuva Ulsaker Høve, uten at savnet var påfallende. Begge var ute med sykdom.

Larvik på sin side manglet både Heidi Løke og Andrea Rønning.

Vipers-trener Tomas Hlavaty rullerte mye på laget, og lot blant annet alle tre målvaktene Katrine Lunde, Sofie Börjesson og Julie Stokkendal Poulsen få spilletid.

Dette var den første av inntil tre semifinale­r, der returmøtet spilles i Larvik kommende tirsdag. På spørsmål fra Fædrelands­vennen om Larvik kan vinne på tirsdag, svarer Schulze med et klart «nei», men tar seg inn etter en liten latter.

– Sport er noen ganger «crazy», så men vet aldri. Men vi reiser for å gjøre vårt beste og vinne, sier tyskeren.

I den andre semifinale­n møtes Storhamar og Sola, der sistnevnte lag tok en overrasken­de 27-25-seier på Hamar i det første møtet mellom lagene tirsdag.

PANGSTART

Vipers gikk rett i strupen på Larvik, og viste tydelig at de ikke hadde planer om å gi dem troen på at de skulle kunne true storfavori­ttene. Allerede fire minutter ut i kampen tok Larvik-trener Arne Senstad timeout – på stillingen 4-1 til Vipers.

Senstad skjelte ut spillerne sine, og utbrøt blant annet:

– Nå er jeg drit lei. Vi vet hva som skjer og hva vi skal gjøre. Så er vi livredde igjen, sa han.

Men uten at det hjalp nevneverdi­g. Vipers spilte på hele sitt register, og var farlige fra alle posisjoner. Mens det tidligere storlaget bare var en skygge av seg selv.

Etter 15 minutter hadde Larvik allerede tatt to timeouter, mens Vipers ledet 12-4. Larvik fikk litt mer fasong på det utover i omgangen, men Vipers gikk til pause med en solid 20-10-ledelse.

Mens Arne Senstad freste fra Larvik-benken var det mindre temperatur ute på banen. Faktisk skulle det ta hele 39 minutter før dommeren viste ut den første spilleren i kampen, Larviks Maja Furu Sæteren.

Stortalent­et, som fikk sin VMdebut før jul, var den eneste farlige Larvik-spilleren, og viste ved flere anledninge­r hva som bor i henne. Men i møtet med mektige Vipers ble det totalt altfor spedt.

Vipers kontroller­te kampen i 2. omgang. ● ● ●

 ?? FOTO: LENA LISLEVAND ?? Vipers-spillerne kunne onsdag juble for en klar seier i den første semifinale­n i sluttspill­et.
FOTO: LENA LISLEVAND Vipers-spillerne kunne onsdag juble for en klar seier i den første semifinale­n i sluttspill­et.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway