Fortnite - Uavhengig og uoffisiell guide

SKADEFELLE

-

Den eneste fellen som gjør dødelige skade i spillet i skrivende stund er de grusomme piggene.

Dette er en bevegelses­aktivert dødsfelle som kun fungerer når en spiller tråkker på, ved siden av eller under den. Da spretter piggene ut, og spilleren dør som regel momentant. Den gode nyheten er at du ikke kan drepe deg selv eller et lagmedlem hvis du tilfeldigv­is skulle trå feil og komme borti din egen felle.

Piggenes ikon tilsier at de kun kan plasseres på gulvet, men de kan faktisk også plasseres i tak og på vegger. Ja, det er faktisk lurt å unngå å sette disse på gulvet i det hele tatt: Spillere ser seg som regel for på bakkenivå når de går inn og ut av bygg, men det er sjelden man ser opp i taket.

Nøkkelen til å lure fiender i fellene dine er knyttet til plassering. Du kan for eksempel plassere fellen i et lite rom hvor du vet at

spillere ofte dukker opp for å finne kister, våpen og ressurser. Sett piggene i taket over en kiste, så kan det hende at fienden blir så distrahert av den glødende kisten at de ikke ser fellen som venter på dem før det er for sent.

Hvis det ikke er noen kister å bruke som åte, kan du kanskje legge fra deg litt ammunisjon og et våpen for å lokke motstander­en dit du vil. Hvis du får det til å se ut som om dette er gjenstande­ne til en død spiller, kan det tenkes at fienden blir så grådig at vedkommend­e løper rett i fellen.

Piggene kan også brukes defensivt. Hvis du for eksempel kan høre noen som beveger seg rundt omkring i huset du er i, er det bare å gjemme seg bak en dør og plassere piggene dine i taket eller på en vegg hvor motstander­en sannsynlig­vis ikke vil se. Lag litt bråk for å lure motstander­en inn i rommet du befinner deg i og sett deg til å vente for å se at de kommer inn i rommet og blir til shish kebab.

På samme måte kan du bruke piggene som forsikring hvis du er en snikskytte­r på toppen av et byggverk: Plasser piggene ved inngangen til der du befinner deg slik at fiender ikke kan snike seg innpå deg. Feller kan selvfølgel­ig ødelegges av våpen, men da hører du i hvert fall når noen kommer!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway