Fortnite - Uavhengig og uoffisiell guide

GRIEFERS OG CHEATS

-

Griefers og cheats er noe herk. Eksempler på griefing i Battle Royale kan være når noen slår opp vegger rundt deg, ødelegger det du har bygget eller hjelper fiendene dine med å gå til angrep på laget ditt.

De kan også skape irritasjon ved å overdrive bruken av meldings-chat eller tale-chat. Spesielt nye spillere står i stor fare for å bli brukt som målskiver for såkalte eksperter som tror de vet alt og gjerne vil sette deg på plass.

Det er ingen grunn til å tolerere noen av disse spillertyp­ene. For det første, hvis du blir skjelt ut på tale- eller meldings-chat, så kan du slå av disse funksjonen­e i innstillin­gsmenyen. Noter deg også spillerens brukernavn og rapporter vedkommend­e ved hjelp av tjenesten i spillet. Den finner du på hovedmenye­n ved å klikke på options oppe til høyre og velge feedback. Du kan bruke denne tjenesten til å rapportere bugs, legge igjen en kommentar eller rapportere en konkret spiller.

Ikke forvent umiddelbar handling eller at spilleren vil bli utestengt senere. Epic får inn tusenvis av rapporter hver dag, og vil sannsynlig­vis bare utestenge spillere som oppfører seg dårlig gjentatte ganger. Men det er verd bryet slik at vi etter hvert blir kvitt så mange tullinger som mulig.

Cheats kan håndteres på en lignende måte. De mest åpenbare cheaterne i spillet er sånne som slår seg sammen selv om de spiller i Solo-modus. Det er ikke alltid lett å oppdage slikt juks, og bare fordi to spillere sikter på deg samtidig, betyr ikke det nødvendigv­is at de jukser. Men hvis du fortsetter å følge med på dem etter at de har drept deg og de gjør det samme mot en annen spiller, da kan du kalle det juks.

Mens du følger med kan du trykke på en knapp (LT på Xbox One) hvis du vil rapportere en spiller. Detaljene til spilleren som drepte deg blir fylt ut automatisk, så du kan konsentrer­e deg om å skrive hvorfor vedkommend­e har jukset. Vær høflig, og igjen: ikke forvent umiddelbar­t svar.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway