Framtid i Nord

Lokaloppgj­øret mellom naboene, IKIL og Storfjord, ble en virkelig underholde­nde batalje.

- STEFFEN EINEBAKKEN DREYER steffen@framtidino­rd.no 913 35 812

Storfjord/Skibotn - Indre Kåfjord 2-4 (1-3)Mål IKIL: Magnus Steffensen (2), Trond Johnny Jakobsen og Mats MonsenMål Storfjord: Andrè Kemi Nyheim og Arnt-Einar Esekielsen­Dommer: Johnny Olsen (Bakkeby IK) Tilskuere: 20

Indre Kåfjord starter kampen oppskrifts­messig med en grov bom på åpent mål av Trond Johnny Jakobsen. Sjansesløs­eri og hjemmelage­ts gode keeper Jon Kristoffer Solberg holdt Storfjord inne i kampen overrasken­de lenge. Magnus Steffensen headet vakkert inn et godt slått innlegg fra Bjørn Arne Liland. Med det første målet inne var det mange som forventet at enveiskjør­ingen skulle starte. Etter et massivt IKIL-press tar Storfjord vare på en overgangsm­ulighet og ArntEinar Esekielsen setter inn 1-1 midtveis i første omgang. Trond Johnny Jakobsen setter vakkert inn 1-2 med en haelflikk etter godt forarbeid av Mats Monsen på høyresiden. Like etter er det Monsen selv som er sikker med høyrefoten fra 12 meter og IKIL går til pause med en fortjent 1-3 ledelse.

Mer kontroll

I andre omgang har IKIL mer kontroll på kampen, uten at Storfjord er ufarlige på overganger. Kampens store prestasjon er det Magnus Steffensen som står for da han fører ballen fra egen banehalvde­l, dribler det som er av motstander­e før han sikkert setter inn 1-4 forbi Jon Kristoffer Solberg. Andre Kemi Nyheim setter inn 2-4 på en kontring, unggutten fra Steindalen imponerte til tider på venstrekan­ten og var sentral i det Storfjord skapte offensivt.

Ineffektiv­e

Spillende trener for IKIL, Geir Morten Bartholdse­n, er klar på at dette ikke var godt nok for laget sitt.

– Vi er utrulig ineffektiv­e foran mål og vi har mange store sjanser som vi ikke klarer å sette. Så er vi altfor utålmodig i etablert spill og slurver enormt med ballen. Det vi tar med oss er at vi scorer fire fine mål, og at det er artig å spille lokaloppgj­ør. Ellers må vi bare komme oss videre å glemme kampen fortest mulig, sier Bartholdse­n. Han berømmer Storfjords målvakt som han mener var banens beste spiller.

– Solberg i målet til Storfjord var meget god. Han henter frem flere gode redninger og holder de inne i kampen så det er delvis spenning til siste slutt. De har et ungt lag, og det blir spennende å se hvordan de utvikler seg de neste årene. Det er artig og viktig at de stiller lag, sier Bartholdse­n.

God progresjon

Storfjord-trener Roar Andrè Kemi Nyheim er middels fornøyd med kampen.

– Vi er veldig varierende i prestasjon­ene gjennom kampen. Det er for så vidt naturlig da stammen i laget er mellom 15 og 19 år. Vi har lyst til å spille mer ball, men har ikke spilletype­r til det enda. Heldigvis har vi en keeper som holder meget bra nivå, sier Nyheim. Det som gleder Nyheim er at utviklinge­n går rette veien.

– For to år siden tapte vi alle kampene og skapte svaert lite. I år har vi kun blitt utspilt i en kamp, ellers har vi vaert med i alle de andre kampene. Progresjon­en i spillergru­ppa er god, og mange har akkurat begynt å spille på stor bane. Vi skaper målsjanser og tar vare på kontringen­e, sier Nyheim.

 ??  ??
 ?? FOTO: STEFFEN EINEBAKKEN DREYER ?? FRISPARK: Mats Monsen prøver seg på et frispark i farlig posisjon.
FOTO: STEFFEN EINEBAKKEN DREYER FRISPARK: Mats Monsen prøver seg på et frispark i farlig posisjon.
 ??  ??
 ?? FOTO: STEFFEN EINEBAKKEN DREYER ?? BANENS BESTE: Jon Kristoffer Solberg hentet frem mange imponerend­e redninger gjennom kampen.
FOTO: STEFFEN EINEBAKKEN DREYER BANENS BESTE: Jon Kristoffer Solberg hentet frem mange imponerend­e redninger gjennom kampen.
 ?? FOTO: STEFFEN EINEBAKKEN DREYER ?? JAGER: Robin Alexander Karlsen jager Thomas Olsen.
FOTO: STEFFEN EINEBAKKEN DREYER JAGER: Robin Alexander Karlsen jager Thomas Olsen.
 ?? FOTO: STEFFEN EINEBAKKEN DREYER ?? JUBEL: Indre Kåfjord jubler etter Magnus Steffensen­s vakre 1-4 mål mot Storfjord.
FOTO: STEFFEN EINEBAKKEN DREYER JUBEL: Indre Kåfjord jubler etter Magnus Steffensen­s vakre 1-4 mål mot Storfjord.
 ?? FOTO: STEFFEN EINEBAKKEN DREYER ?? TRENER: Spillende trener Geir Morten Bartholdse­n måtte plukke to baller ut av nettet.
FOTO: STEFFEN EINEBAKKEN DREYER TRENER: Spillende trener Geir Morten Bartholdse­n måtte plukke to baller ut av nettet.
 ?? FOTO: STEFFEN EINEBAKKEN DREYER ?? FORNØYD: Trener Roar Andrè Kemi Nyheim applaudere­r spillerne sine etter en god første omgang.
FOTO: STEFFEN EINEBAKKEN DREYER FORNØYD: Trener Roar Andrè Kemi Nyheim applaudere­r spillerne sine etter en god første omgang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway