Framtid i Nord

Her spiller de inn sesongfina­len av Truls à la Hellstrøm: – Endelig får vi vist frem Nord-Norge

Truls Svendsen synes det er stor stas å få vise frem eget fylke til Eyvind Hellstrøm og resten av gjengen bak det populaere TV 2-programmet.

- KRISTINA BÅTNES HESTDAHL kristina@framtidino­rd.no 948 58 272

Selv om tåka ligger tett, og skjuler den normalt så fantastisk­e utstikten mot Lyngsalpen­e, kan de idylliske kulissene på Spåkenes og Lyngen North imponere de fleste.

Også TV-crewet, med Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm i spissen, var fornøyd med valg av location for den niende og siste episoden i sesong fem av Truls à la Hellstrøm.

I TV 2-programmet, som har sesongprem­iere 14. september, får man denne gang se langt mer av Nord-Norge enn man har gjort tidligere.

Endelig tilbake

– Det er jo flaut for meg å ikke ha ett program fra NordNorge i sesong fire, sier Svendsen.

Det skyldtes hvert fall ikke mangel på mas, skal man tro Hellstrøm.

Like før innspillin­gen, ble de dog tatt litt på senga av koronapand­emien, og kunne av den grunn kun reise innenlands. Som følge av at de reiste rundt i en bobil, ble Trondheim den nordligste destinasjo­nen i forrige sesong.

Nå har de imidlertid droppet bobilen. De ble litt lei av hverandre, spøker Hellstrøm.

– Det ble litt naert, ler han. Men uten bobil, med mye mas, og ikke minst med vissheten om at han kom til å bli «lynsja» om de ikke kom nordover, fikk Svendsen endelig viljen sin. I sesong fem får seerne nemlig vaere med både til Finnmark, til Helgelands­kysten, til Tromsø – og ikke minst til Nord-Troms.

– Nå får vi endelig vist frem Nord-Norge litt, sier tromsøvaer­ingen fornøyd.

Men det er ikke bare han som er fornøyd med å endelig få komme til nord.

– Det synes jo du også, Eyvind, at råvarene som finnes oppe, de er magiske. Jeg vet jo at du går ofte på fiskebutik­ken når du får melding om at de har Lyngenreke­r, sier han til makkeren.

– Ja, i det hele tatt nordnorske reker, om de er fra Lyngen eller fra Balsfjord, de er helt fantastisk­e, svarer Hellstrøm.

– Kvalitetsl­am

I programmet de spiller inn på Spåkenes er det imidlertid Lyngenlam og nordnorske grønnsaker som står i fokus. I løpet av Nord-Troms-besøket skal de også få vaere med på lammesanki­ng.

Den kjente TV-kokken kjenner godt til både alpelam fra Lyngen, og til den nyere merkevaren Lyngenlam.

– Det som er det fine med lam fra Lyngen er at det er beite, det er klima, det er jordsmonn, og ikke minst alpelandsk­ap som skaper kvaliteten, sier han.

En del av formålet med programmet, forklarer han, er å komme til steder der man har gode råvarer.

– Det er veldig spennende å reise rundt i Norge å oppleve folk og landskap, og ikke minst produktet som er spesielt for plassen. Også møter vi hyggelige folk underveis, og har det litt moro innimellom, som når Truls skal finne på ting som jeg skal utfordres i og ta på sparket.

Hellstrøm vil ikke røpe hvilken utfordring han fikk denne gang, men kan avsløre at det faktisk ble en hyggelig opplevelse.

– Det var ikke ukomfortab­elt i det hele tatt, bare en ny opplevelse, og det er jo litt greia også. Det må ikke vaere at vi skal klatre i fjell, eller dykke i havet, det er ikke det vi driver med, sier han.

– Mange tror jo det, skyter Svendsen inn.

– Det er hvert fall ikke ofte jeg sier takk for at du tok meg med på dette, men det gjorde jeg denne gangen, sier Hellstrøm.

Sjarmen med Nord-Norge

Det er imidlertid ikke bare de nordnorske råvarene Hellstrøm skryter av – han er også begeistret for den ville naturen.

– Det er helt fantastisk, sier han.

Svendsen er også glad og stolt over å kunne vise frem hjemfylket sitt, og landsdelen for øvrig.

– Å komme hjem til Troms er jo det fineste jeg vet i livet, og det er stas å ta med gjengen her til mitt eget fylke. Det er jo utrolig vakkert her, også så kult med fjellene som bare stuper ned. Helt rått, sier han om Nord-Troms-besøket.

Selv ikke det dårlige vaeret legger en demper for entuasiasm­en.

– Det er jo dette som er NordNorge. Det kan vaere kjempefint vaer, også smeller det på ett sekund. Jeg synes det er sjarmen, jeg.

Hellstrøm er enig.

– På de to timene vi har vaert her, har vi sett alle farger. Vi har sett regnbue, sol, regn og snødekte topper i alpelandsk­apet da vi kom kjørende inn. Så vi klager ikke, smiler han.

 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? SESONGFINA­LE: Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen spiller inn sesongfina­len av den femte Truls ála Hellstrøm-sesongen på Lyngen North på Spåkenes.
FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL SESONGFINA­LE: Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen spiller inn sesongfina­len av den femte Truls ála Hellstrøm-sesongen på Lyngen North på Spåkenes.
 ?? FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? IDYLLISK: Selv om tåka skjuler Lyngsalpen­e i bakgrunnen, er det fine kulisser for TV-innspillin­g på Spåkenes.
FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL IDYLLISK: Selv om tåka skjuler Lyngsalpen­e i bakgrunnen, er det fine kulisser for TV-innspillin­g på Spåkenes.
 ?? FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? GOD EKSPONERIN­G: Ola Berg, eier og daglig leder på Lyngen North, sier TV-innspillin­gen gir god eksponerin­g for bedriften og regionen. – Vi er veldig takknemlig­e for at de valgte å komme hit, sier han.
FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL GOD EKSPONERIN­G: Ola Berg, eier og daglig leder på Lyngen North, sier TV-innspillin­gen gir god eksponerin­g for bedriften og regionen. – Vi er veldig takknemlig­e for at de valgte å komme hit, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway