Framtid i Nord

Kommuneleg­en om smitteutbr­uddet: – Vi har kontroll

To dager med negative prøveresul­tater etter massetesti­ng i Nordreisa.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no

Verken tirsdag eller onsdag denne uken er det testet positivt for korona i Nordreisa. Det forteller kommuneleg­e Remigiusz Paul (bildet), som nå sier situasjone­n er under kontroll.

– De naerkontak­tene vi har funnet er i karantene, og de som fikk positiv test er i isolasjon. Resten testes og noen klasser går ut av testingen da de har bestått negativt tre ganger, sier han.

Mandag ble det besluttet at alle på Nord-Troms videregåen­de skole i Nordreisa skal testes, og tirsdag ble det klart at en fjerde elev var smittet.

Ifølge Paul er det tatt mellom 70-90 hurtigtest­er på skolen de siste to dagene. I tillegg skal det ha blitt gjennomfør­t tester på helsesente­ret.

Kommuneove­rlegen sier de har gjort alt som kan gjøres for å få bukt med viruset.

– Det er innført store tiltak på skolen hvor kontakten mellom klassene, i klassen og på fritiden er minimert. For å sikre bra resultat av testingen har man også adskilte klasserom og undervisni­ng. En del går også på digital undervisni­ng, forklarer han.

Legen legger til at ingen av de fire med påvist smitte har vaert alvorlig syke.

– Det gode i det hele er at de som fikk påvist koronaen har milde symptomer. Ingen er blitt alvorlig syke. De som har vaert syke har hatt noe på nivå med en vanlig influensa.

Han konstatere­r at utbruddet har vaert lite.

– Og mest sannsynlig overstått. Men det kan vi ikke si med hundre prosent sikkerhet enda.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway