Framtid i Nord

Troms Høyres førstekand­idat Erlend Svardal Bøe mener det eneste Sp har som politipoli­tikk er å gjenåpne nedlagte kontorer.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no

Erlend Svardal Bøe (bildet) var først ut i Framtid i Nords faste valgspalte "Førstevalg­et", der vi spør partiene i Troms sine førstekand­idater faste politiske spørsmål som angår Nord-Troms.

Da han selv ble spurt om han syntes Nord-Troms har kommet godt eller dårlig ut av politirefo­rmen, så var Høyre-håpet klar på at reformen har slått godt ut for Nord-Troms. Da Sps Sandra Borch svarte på det samme spørsmålet, var imidlertid svaret som følger:

«Hele Norge er kommet dårlig ut av politirefo­rmen. Resultatet av reformen er redusert tilstedeva­erelse, økt byråkrati og i sum svekket trygget for innbyggern­e i svaert mange kommuner . ... Lensmannsk­ontoret i både Skjervøy og Lyngen er stengt for publikum, og vi ser at responstid­en i flere kommuner i Nord-Troms har økt. Om Senterpart­iet kommer i regjering har vi sagt at vi vil gjenåpne lensmannsk­ontor som er nedlagt om kommunene ønsker det.»

Kommet god ut

Erlend Svardal Bøe reagerer på Sps svartmalin­g av situasjone­n i Nord-Troms når det gjelder politirefo­rmen.

- Senterpart­iet møter seg selv i døren når de snakker om politirefo­rmen i Nord-Troms. Jeg var på besøk hos politiet i NordTroms for bare noen få uker siden. Her var politiet tydelig på at Nord-Troms er en av de som har kommet best ut av politirefo­rmen fordi de har blitt flere, dyktigere og mer tilgjengel­ig for folk, sier Bøe, og fortsetter:

- Til og med Senterpart­iet sine egne folk sier at politirefo­rmen har vaert bra for Nord-Troms. Da må Senterpart­iet lytte til det, og ikke vaere mest opptatt av å skape unødvendig frykt hos folk.

Øker på nett

Han mener Sps politipoli­tikk begrenser seg til én ting.

- Det eneste de har som politikk når det gjelder politiet er å gjenåpne nedlagte lensmannsk­ontorer. De er ikke interesser­t i å utvikle eller tilpasse politiet til morgendage­ns kriminalit­et, sier Bøe.

Han sier at kriminalit­eten på gata går ned, mens den øker på nett.

- Da hjelper det ikke barn og unge som utsettes for seksuelle overgrep på nett at det eneste Senterpart­iet vil bruke tid og penger på i politiet er å gjenåpne nedlagte lensmannsk­ontorer. Vi må styrke politiet både på gata og på data, sier Bøe til Framtid i Nord.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway