Framtid i Nord

Samler inn til julegate - har fått inn over 300.000 kroner på én uke

Skjervøyva­eringene kan begynne å glede seg til årets julegate allerede nå. Det kan de takke seg selv for.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

For en uke etter at naeringsfo­reningen Varehuset Skjervøy startet Spleis-innsamling for å oppgradere julegata i Skjervøy sentrum har man allerede fått inn over 300.000 kroner.

– Ja, det er kjempearti­g at vi har fått inn så mye på så kort tid. Privatpers­oner har bidratt med sitt, og i tillegg har både Varehuset Skjervøys medlemsbed­rifter gitt støtte. Det har også andre Skjervøy-bedrifter, og til sammen har vi altså passert 300.000 kroner nå, sier

Hanne Høgstad, styreleder i Varehuset Skjervøy.

Spleis-idé

Det var på et medlemsmøt­e i slutten av august at julegata på Skjervøy ble et tema. Man konkludert­e med at noe måtte gjøres. Da kom ideen om en Spleis-aksjon, forteller Høgstad, som til daglig er eier og daglig leder på kafeen På Hjørnet.

– Det vi hadde har vaert reparert flere ganger, og så etter hvert ikke ut. Vi snakket om det allerede i fjor, men da gjorde koronaen at det ble utsatt. Men nå følte vi at tiden var inne. Vi trenkte at skjervøyva­eringene var interesser­t i litt lys i mørketiden og litt forskjønne­lse av sentrum. Og responsen kom med én gang, sier Høgstad.

Jørn Larsen, nestleder i Varehuset Skjervøy, sier at de allerede har bestilt julepynten.

– Det kom inn såpass mye penger tidlig, at vi kunne legge inn en bestilling, ja.

Ringerunde

den

nye

Beløpet som står på Spleis-aksjonenes nettsider er knappe 20.000 kroner i skrivende stund, men Høgstad sier altså at det er reelle beløpet er langt høyere.

– Det henger sammen med at bedriftene trenger et bilag i regnskapen­e sine. Vi har først tatt en ringerunde til bedriftene og de store aktørene våre, og oppfordret dem til å gi det dem føte for. Deretter har vi sendt faktura til de som var villige til å bidra. Disse enkeltbelø­pene kan vaere på 20.000 - 25.000 kroner, men vises ikke på Spleisaksj­onen, sier Høgstad.

– Det fantastisk at bedriftene har bidratt så godt. Det er ikke småpenger mange har spyttet inn i dette, og sjømatbedr­iftene har også stilt opp. I tillegg har Skjervøy kommune bidratt med 50.000 kroner. Det hjelper veldig godt på, det også, sier Jørn Larsen.

Tåler vaer og vind

Høgstad og Larsen konkludere­r med at man får litt julepynt for 300.000 kroner.

– Ja, det får man. Men vi bestemte oss for at hvis vi skulle gjøre noe, så måtte vi gjøre det ordentlig, sier Høgstad.

– Vi har nok til alle stolpene, og i tillegg har vi litt reservedel­er, sier Jørn Larsen, og tilføyer:

– Det er en kjensgjern­ing at det bruker å bli uvaer så snart vi har montert opp julegata. Men den nye pynten skal tåle mer enn de gamle traerne, så vi tror det skal gå bra, sier Larsen.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? HER BLIR DET NY JULEGATE: På kort tid har Varehuset Skjervøy fått samlet inn over 300.000 til ny julegate i vaerret. Det er styreleder Hanne Høgstad (innfelt) veldig fornøyd med. Bildet fra Strandveie­n er tatt i november i fjor og viser juletraern­e som til nå har utgjort julegata. De skal nå byttes ut.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN HER BLIR DET NY JULEGATE: På kort tid har Varehuset Skjervøy fått samlet inn over 300.000 til ny julegate i vaerret. Det er styreleder Hanne Høgstad (innfelt) veldig fornøyd med. Bildet fra Strandveie­n er tatt i november i fjor og viser juletraern­e som til nå har utgjort julegata. De skal nå byttes ut.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? DEN NYE GATA: Slik julepynt skal det bli langs Strandveie­n i Skjervøy denne jula.
FOTO: PRIVAT DEN NYE GATA: Slik julepynt skal det bli langs Strandveie­n i Skjervøy denne jula.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway