Framtid i Nord

Bilskadere­paratørene AS er Nordreisas nye karosseriv­erksted.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no

Siden 2019 har en del av verkstedlo­kalene ved Reisa Bilsenter i Sørkjosen stått tomt. Der var det to som så muligheten­e, og 1. september var Nordreisa en bedrift rikere.

Karosseriv­erkstedet Bilskadere­paratørene AS åpnet dørene til deres nye lokale de har jobbet på spreng på for å få klargjort. Grüderne bak er Jørn-Hugo Lunde og Jean Kasper Risto, hvor Lunde er daglig leder og Risto er teknisk leder på verkstedet.

De har sammen over 30 års erfaring på verksted – Lunde som mekaniker på buss og Risto som oppretter og lakkerer ved Storslett Auto.

– Det ble mange sene timer for å klargjøre verkstedet til i dag, men resultatet har blitt bra. Nå ser vi frem til å få inn kundene, sier Lunde.

Åpningsdag­en hadde de viet av til folk som kom innom og ta en prat med de.

Kommunen trenger arbeidspla­sser

Fra starten av er det Lunde og Risto som er ansatt i firmaet, men den ferske daglige lederen forteller at planen er å kunne skape flere arbeidspla­sser.

– Nå er det oss to, men vi blir å ansette flere etter hvert. Vi har god plass her inne, og håper å skape en fin arbeidspla­ss, at vi får god drift og det generer godt, sier han og fortsetter:

– Er det noe vi trenger her i kommunen, så er det jo arbeidspla­sser. Det er det ingen tvil om.

Bilskadere­paratørene vil tilby oppretting av karosseri, lakkering, reparasjon av stenspruts­kader, glasskift, polering, styling – alt innen karosseri. Inne på verkstedet har de også et ventilert lakkerings­rom.

Naturligvi­s vil de ha et tett samarbeid med bedriften de deler tak med, bilverkste­det Reisa Bilsenter AS.

– Folk vil få full pakke. Er det mekaniske jobber i tillegg på bilene vi har inne, vil Reisa Bilsenter kunne ta det, forteller Lunde.

– Et karosseriv­erksted, er det noe som er etterspurt i Nordreisa?

– Ja. Det er lang ventetid på slikt, så jeg trur dette er et marked som treng å få en til aktør. Før i dag var det kun Storslett Auto som gjorde slikt her – i tillegg til verkstedet i Olderdalen.

Han forteller at de nå håper folk slipper å dra utenom kommunen for å få bilen fort i orden.

– Med lange ventetider her i Nordreisa mister man kunder. De drar til verksteder utenfor kommunen for å få den jobben gjort som vi nå kan gjøre.

Familie og tunnelen

Daglig leder har 18 års erfaring fra verksted tidligere, før han jobbet to år i Lerøy på Skjervøy. Han forteller at han etter hvert bare ønsket seg mer og mer tilbake til yrket, men også at pendlingen var en pådriver for å flytte arbeidspla­ssen tilbake til Nordreisa.

– Du blir ikke å savne tunnelen?

– Nei! Det var en skikkelig pådriver til å finne noe annet. To timer bil til og fra jobb, det er det ingen som liker.

– I tillegg var det ikke forenelig med et familieliv med unger hjemme. Man får jo ikke sett de. Når du drar på jobb sover de og når man kommer hjem er de på tur å legge seg. Det var knallhardt for min del. Tiden med ungene får man jo ikke tilbake, forteller Lunde.

Nå ser både han og Risto frem til å få driften i gang på Nordreisas nye karosseriv­erksted.

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? DAGLIG LEDER: Jørn-Hugo Lunde ser frem til å arbeide på verksted igjen - og å kunne bruke mer tid på familien.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD DAGLIG LEDER: Jørn-Hugo Lunde ser frem til å arbeide på verksted igjen - og å kunne bruke mer tid på familien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway