Framtid i Nord

Derfor stemmer jeg SV

-

13.september er siste frist for å velge hva slags retning Norge skal gå i de neste 4 årene. Det er SV som står på stemmesedd­elen min i år igjen, og jeg vil fortelle deg hvorfor.

Norge har de siste 8 årene blitt et land der de som har mest får mer, og de som har minst får mindre. Forskjelle­ne mellom folk har økt fordi regjeringe­n har prioritert å bruke penger på store skattekutt for de rikeste, samtidig som de har kuttet i velferdsgo­dene for fellesskap­et. SV vil at fellesskap­ets penger skal gå til skoler, sykehus, barnehager og andre felles goder for alle- ikke bare til de som har mest fra før.

SV har den beste skolepolit­ikken. Vi vil ha flere laerere, miljøterap­euter og miljøarbei­dere i skolen som har mer tid til å hjelpe hvert enkelt barn og passe på at faerre blir mobbet. For at flere skal kunne bli laerere må firerkrave­t i matematikk fjernes. Vi vil også ha en skole som er mer praktisk der barn får mer tid til å vaere kreative. Det bør minst vaere en time fysisk aktivitet hver dag. Det er bra for hodet og for kroppen. SV vil innføre gratis skolemat. Og leksene, de skal gjøres på skolen.

Alle skal ha et godt helsetilbu­d uansett om du bor i Torsken eller i Tromsø. Da må vi bruke mer penger på helse. Alle skoler bør ha egen skolepsyko­log, og psykisk helse bør bli mer prioritert. I dag er det alt for mye brannslukk­ing og alt for lite forebyggin­g. Et sterkt SV i en ny rødgrønn regjering er viktig hvis psykisk helsearbei­d er viktig for deg som stemmer. I tillegg vil SV ha en tannhelser­eform som skal gjøre det like billig å dra til tannlegen som andre leger. SV jobber for bemannings­norm og økte lønnin

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway