Framtid i Nord

Med full pott mot Ramfjord 2, Skarven, L/K 2 og Laksvatn topper Lyngstuva tabellen etter fire spilte kamper med 16-3 i målforskje­ll og 12 poeng.

- STEFFEN EINEBAKKEN DREYER steffen@framtidino­rd.no 913 35 812

– Det går vel ikke å få en bedre start på sesongen enn dette, sier LSK-spiller Jim-Håvard Bolstad. På vårparten bestemte kompisgjen­gen fra Lenangen å melde på lag igjen etter å ha trukket laget fra seriespill i 2020. En ny giv har meldt seg og ambisjonen­e er store etter den gode sesongstar­ten.

– Vi har fått en god start, der motstanden ikke har vaert all verden. Men jobben må gjøres, og det har vi så til de grader gjort i enkelte kamper så langt, sier Bolstad.

Stygt spill

I mandagens kamp mot en av seriefavor­ittene, Laksvatn, på bortebane ble det alt annet enn finspill på en tung og våt gressbane.

– Vi hadde nok med å hoppe unna sklitaklin­ger og farlig spill en periode. De fikk et velfortjen­t rødt kort like etter pause og et nytt helt på slutten. Så det var ekstra godt å få målet på overtid, sier Bolstad.

Lyngstuva måtte vente helt til det 91.minutt før Ole Gunnar Johansen fikk avgjort kampen med 0-1 scoringen sin.

– Vi fikk Espen Haugen inn på slutten for å ta for oss litt i duellspill­et. Martin Skogeng kommer rundt på kanten og Sander Sigvaldsen slår 45 grader ut til Johansen som prikker pallen inn i naermeste hjørne. En utrulig deilig og velfortjen­t scoring, sier Bolstad.

God keeper

Bolstad roser motstander­ens keeper som gjorde det vanskelig for Lyngstuva å omsette store sjanser i mål.

– Vi har alt av banespill gjennom hele kampen, og slipper bare Laksvatn til en sjanse gjennom hele kampen. Anders Wang i målet til Laksvatn står en god kamp og redder det aller meste som kommer. Vi har et massivt trykk mot målet og burde nok avgjort kampen tidligere, sier Bolstad.

– En skikkelig sliteseier som gir oss selvtillit og troen på at vi kan vinne kamper også i fortsettel­sen, sier Bolstad.

Tøff uke i vente

Lyngstuva går inn i en tøff uke som starter med hjemmekamp mot Stakkevoll­an 2 på søndag før seriefavor­itten Sjarmtroll­an venter på onsdag. Uken avsluttes med bortekamp mot Storfjord/Skibotn neste lørdag.

– Vi må bruke treningsuk­a godt for å ladde opp til en intensiv uke med tøffe kamper. Stakkevoll­an 2 tapte vi mot i en treningska­mp før sesongen, og Sjarmtroll­an har et lag fylt med rutinerte spillere med erfaring fra høyere nivå. Den kampen vil gi oss en pekepinn på hvor nivået ligger om vi skal kjempe om opprykk, sier Bolstad. Bolstad sier de var litt uheldig med å møte laget på bortebane istedenfor hjemme i Nord-Lenangen.

– Hadde vi fått hjemmekamp mot Sjarmtroll­an foran vårt entusiasti­ske hjemmepubl­ikum ville vi hatt større muligheter. Men kampen skal spilles, og vi skal ikke gi noe gratis til dem, sier Bolstad.

Går for opprykk

Bolstad sier det er god stemning og bra kvalitet på det som skjer i klubben om dagen.

– Vi ligger jevnt på 12-15 spillere på trening. Og ungguttene som kommer opp viser en herlig utvikling. Johannes Robertsen er et friskt pust som kommer til å bli en meget god fotballspi­ller, sier Bolstad. Han legger ikke skjul på at ambisjonen­e for laget er store denne sesongen.

– Vi ønsker selvfølgel­ig å kjempe om opprykk. Kvaliteten i laget tilsier at vi har noe å gjøre i toppen av tabellen, så er det opp til oss selv om vi tar vare på muligheten­e vi får og omsetter sjansene i mål mot de beste lagene. På hjemmebane skal vi vinne alle kampene, så får vi håpe at det ikke blir så mange feilskjaer på bortebane, sier Bolstad avslutning­svis.

 ?? FOTO: KJETIL M. SKOG ?? TABELLTOPP: Jim-Håvard Bolstad og Lyngstuva har startet sesongen på imponerend­e vis med fire strake seirer i 6.divisjon.
FOTO: KJETIL M. SKOG TABELLTOPP: Jim-Håvard Bolstad og Lyngstuva har startet sesongen på imponerend­e vis med fire strake seirer i 6.divisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway