Framtid i Nord

– Snøgrensa kan krype ned til 300 høydemeter

Men allerede fra lørdag ettermidda­g er det bedring i sikte.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

Natt til fredag øker vinden på til liten kuling fra nordvest og nord. Det hustrige høstvaeret fortsetter med regnbyger utover fredagen. Det forteller vakthavend­e meteorolog ved Vervarslin­ga for Nord-Norge, Håvard Thorset.

Utsatte fjelloverg­anger

Han forventer gradvis kaldere temperatur­er denne dagen.

– Saerlig mot kvelden. Da kan snøgrensa legge seg på mellom 3-500 høydemeter, sier han.

Meteorolog­ene har ute et farevarsel på snøvaeret som er ventet. De advarer om at det kan legge seg snø i veibanen på enkelte fjelloverg­anger og ber bilistene sko seg etter forholdene. Det kan også bli lokal nattefrost i lavlandet.

– Det kommer ikke store mengder snø, men det blir bygevaer, så det er greit at folk er oppmerksom­me på det, sier Thorset.

Varmere luft

Bygeaktivi­teten og vinden er ventet å minke utover lørdagen.

– Fra midt på dagen blir det omtrent oppholdsva­er og ikke så verst egentlig, sier meteorolog­en.

Men allerede søndag kommer det inn et nytt nedbørsomr­åde. Denne gangen kommer vinden fra sør og sørvest, noe som gir mildere luftmasser.

– Mye av Nord-Troms vil få oppholdsva­er, så vidt jeg kan se.

Temperatur­ene er også ventet å stige noe på helgas siste dag, og det kan bikke tosifrede plussgrade­r. De mildere temperatur­ene ser også ut til å holde seg utover i neste uke.

– Vi får ikke kald luft fra nord og snøvaer i alle fall. Det er litt usikkerhet i detaljene men generelt sett så blir det litt varmere vaer, som også vil kunne by på perioder med regn, avslutter han.

 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? NYSNØ: Det er ventet snø i de høyereligg­ende strøkene av NordTroms denne helga. Fra søndag blir det likevel mildere igjen.
FOTO: ISABELL HAUG NYSNØ: Det er ventet snø i de høyereligg­ende strøkene av NordTroms denne helga. Fra søndag blir det likevel mildere igjen.
 ?? FOTO: YR ?? VENTER SNØ: Er du klar for litt drypp av vinter? Fra fredag kveld til lørdag ettermidda­g kan det legge seg på bakken og bli hvitt.
FOTO: YR VENTER SNØ: Er du klar for litt drypp av vinter? Fra fredag kveld til lørdag ettermidda­g kan det legge seg på bakken og bli hvitt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway